Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теория"
С простите хора по-малко говори за теории, а повече постъпвай съобразно тях.
Епиктет
Демокрацията е теория, според която обикновените хора знаят какво искат и трябва да го получат без никакво снизхождение.
Хенри Луис Менкен
До женитбата имах шест теории относно възпитанието на децата, а сега имам шест деца и нито една теория.
Джон Уилмът
Теорията ви е налудничава, но не е толкова налудничава, че да е вярна.
Нилс Бор
Всеки, който не е шокиран от квантовата теория, явно не я е разбрал.
Нилс Бор
Моралът е теорията, че всеки човешки акт е или добър, или лош, като 99% са лоши.
Хенри Луис Менкен
Има една теория, която твърди, че ако някой тръгне да разсъждава какво е Вселената и защо е тук, тя незабавно ще изчезне и ще бъде заменена с нещо още по-чудато и необяснимо. Има и друга теория, която казва, че това вече се е случвало.
Дъглас Адамс
Иконометрията може да се дефинира като количествен анализ на действителните икономически явления въз основа на едновременното развитие на теорията и наблюдението, свързани с подходящи методи за извод.
Пол Самюелсън
Мисля, че теорията на игрите създава идеи, които са важни за решаването и подхода към конфликта като цяло.
Робърт Ауман
Първата работа на философията е да се отчитат нещата такива, каквито са; и докато нашите теории ще направят това, те не трябва да бъдат основа на практически изводи.
Томас Малтус
Икономистите никога не могат да бъдат освободени от трудности, освен ако не разграничат една теория и приложение на теория.
Уилям Стенли Джевънс
Теориите, които противоречат на фактите за човешката природа, са обречени.
Едит Хамилтън
Върховният съд на всички физически теории се явява опитът. Без експерименти в теоретиците са кисели.
Лев Ландау
Никога не гадая. Сериозна грешка е човек да създава теории преди да има достатъчно информация. Неусетно той започва да извърта фактите, така че да отговарят на теориите, а не теориите, за да отговарят на фактите.
Артър Конан Дойл
Ако моята теория за относителността се потвърди, немците ще кажат, че съм немец, а французите - че съм гражданин на света; но ако теорията ми бъде опровергана, французите ще ме обявят за немец, а немците - за евреин.
Алберт Айнщайн
Трябва да се стараете шахматната теория да не пречи на самостоятелното мислене.
Александър Алехин
Нещата, които ще унищожат Америка са благоденствие на всяка цена, мир на всяка цена, безопасност вместо дълг на първо място, любов към спокойния живот... и теорията за бързо забогатяване в живота.
Теодор Рузвелт
Теориите са мрежи: те улавят само този, който ги хвърля.
Новалис
Първоначално всяка оригинална теория се смята за абсурдна, а след това - вярна, а след това - очевидна и незначителна, и накрая толкова важна и оригинална, че бивши критици си я присвояват към себе си.
Уилям Джеймс
Цялата наша теория за образованието се базира на абсурдната идея, че първо трябва да се научите да плувате на сушата преди да влезете във водата.
Хенри Милър
Такава абстракция, която отказва да приеме дадената вселена от факти като последен контекст на валидиране, такъв "трансцендиращ" анализ на фактите в светлината на техните задържани и отречени възможности, се отнася до самата структура на социалната теория.
Херберт Маркузе
Преценката, че човешкият живот си струва да се живее, или по-скоро може и трябва да бъде направен да си струва да се живее, ... е в основата на всички интелектуални усилия; това е априори на социалната теория и отхвърлянето му (което е напълно логично) отхвърля самата теория.
Херберт Маркузе
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща