Цитати на тема "Продукт" - страница 7
Ние всички заявяваме, че сме за свободата, но макар да използваме една и съща дума, ние нямаме предвид едно и също. За някои думата "свобода" може би означава всеки да прави със себе си и с продукта на своя труд онова, което му допада, докато за други същата дума може да означава, че всеки прави с другите и с продукта на техния труд онова, което му допада. Налице са две не само различни, но и несъпоставими неща, наричани с една и съща дума - с думата "свобода". Логично следва, че всяко от тези неща е наричано от съответните групи хора с две различни и несъпоставими имена: "свобода" и "тирания".
Ейбрахам Линкълн
Да, можехме да направим нещата по различен начин. Но - ако бяхме направили нещата по различен начин, нямаше да сме това, което сме. Ние сме сборът от изборите, които правим. Дори лошите избори, които правим. Направих много лоши избори, но от друга страна, аз съм това, което съм, и се гордея с работата си, и се гордея със семейството си, и те също са продукт на избори, включително финансов избор, което направих.
Нийл Гейблър