Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 6
Преподаването се нуждае от екосистема, която подкрепя практика, основана на доказателства. Ще са необходими по-добри системи за по-широко разпространение на резултатите от изследванията, но също така и по-добро разбиране на изследванията, така че учителите да могат да бъдат критичен потребител на доказателства.
Бен Голдейкър
Много съм добър в мечтанията. Попитайте някой от моите учители.
Брус Дикинсън
Най-главното, което ученика трябва да узнае от учителя е това, че някой въпрос още не е решен.
Владимир Арнолд
Съставителят на речника не е учител по езика, а служител, негов роб...
Владимир Дал
Емоционалната интелигентност започва да се развива в най-ранните години. Всички малки обмени, които децата имат с родителите, учителите и помежду си носят емоционални послания.
Даниъл Голман
На учителите трябва да им е удобно да говорят за чувства. Това е част от преподаването на емоционална грамотност - набор от умения, които всички можем да развием, включително способността да четем, разбираме и реагираме по подходящ начин на собствените емоции и емоциите на другите.
Даниъл Голман
Станах когнитивен психолог, защото срещнах куп учители, които наистина харесвах.
Даниел Левитин
Любовта и насладата са по-добри учители от принудата.
Албрехт Дюрер
Научавайки се да се поддава на любящия авторитет на родителите си, детето се научава да се подчинява на други форми на власт, които ще се сблъскат с него по-късно в живота му - неговите учители, директор на училище, полиция, съседи и работодатели.
Джеймз Добсън
Университетът е мястото, където се преподава преследването на истината, обясняват се правилата за научаване как да се преследва и студентите започват да разбират как да оценят сериозността на истината. Това са невероятно важни уроци и само академичната свобода на учителите може да ги защити, защото винаги ще има хора, които не са съгласни или не одобряват идеите, които се опитват да предадат.
Джоан Уалах Скот
Добре е да правите грешки. Грешките са нашите учители - те ни помагат да се учим.
Джон Брадшоу
Като се има предвид възрастта ми, вероятно съм почти към края на кариерата си като писател, учен, учител. И аз исках да говоря за неща, които няма да мога да направя.
Джордж Стайнър
Честно казано, не знам дали бих искал да бъда възпитател. Намирам учителите да имат по-голяма отговорност в известен смисъл, отколкото да бъдат родители. Формираш стотици умове всяка година.
Ева Амури
Вярвам, че когато детето ви се справя зле на теста, първата ви стъпка не трябва непременно да бъде да атакувате учителя или учебната програма на училището. Трябва да се погледне идеята, че може би детето не е работило достатъчно усилено.
Ейми Чуа
Китайската майка не е хеликоптерна майка. Никога не бих им направил домашното. Всичко е свързано с: Поемете отговорност, не обвинявайте другите. Бъдете самостоятелни. Никога не обвинявайте учителя.
Ейми Чуа
В гимназията имах страхотен учител по драма и тогава започнах да уча историята на театъра.
Елизабет Олсън
Моят учител по английски каза, че писателят е най-лошият съдия на своето творчество.
Илса Бик
Имам ужасна склонност да си облизвам пръсти, когато готвя. Толкова много, че преди години получих разказ от моя учител по сладкарство, който каза, че ще ми пречки в перспективите.
Йотам Отоленги
Аз съм като истински луд домашен учител.
Алтън Браун
Опитът е жесток учител, но от опита се учиш. И то как се учиш!
Клайв Стейпълс Луис
Майка ми беше учителка - изпитвам най-голямо уважение към професията - трябват ни страхотни учители - не бедни или посредствени.
Кондолиза Райс
Но идеята, че трябва да бъда учител и някакъв изследовател, не се различаваше през годините.
Амартя Сен
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
16
Следваща