Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 5
Нещастието е добър учител, но неговите уроци са жестоки.
Оноре дьо Балзак
Просто се опитайте да научите истината, като се обърнете към духовен учител. Попитайте го покорно и му оказвайте услуга. Самореализираната душа може да ви предаде знание, защото е видяла истината.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Достъп до книги и насърчаване на навика за четене: тези две неща са първите и най-необходими стъпки в образованието и библиотекарите, учителите и родителите в цялата страна го знаят. Това е право на нашите деца и е и нашата най-добра надежда и тяхната най-добра надежда за бъдещето.
Майкъл Морпурго
Много деца, както направих аз, се отдалечават от думите поради страха - което е нещо, което трябва да извадите от образованието: страхът да се тревожите какви оценки ще получите, задържането, притеснението, че ще разочаровате хората, вашето родители, учители.
Майкъл Морпурго
Правата на жените не са нищо друго освен част от по-голямата картина, която са човешките права. На жените се доверява живота на децата си, дори служат като учители и лекари, но не им се доверява собственият им живот.
Манал Ал-Шариф
...Продължавам да търся още един учител, само за да открия, че рибите се учат от водата, а птиците се учат от небето.
Марк Непо
Всички религиозни водачи и духовни учители наблягат на намирането на истинско място в нас. Хората, които обсебващо следват тези лидери вместо собствената си цел, се привързват към духовния водач и стават фанатични и контролиращи. Ето защо Исус се опита да каже на своите последователи да не се привързват към външната форма.
Марта Бек
Спомням си, когато бях дете в училище и учителите ми обясняваха неща за това, което чета, и си мислех: Откъде са взели това? Това не го прочетох там. По-късно го гледате и си мислите, че това е интересна идея.
Нортън Джъстър
Ако успеем да се предпазим от намеса в естествените закони на живота, грешките могат да бъдат най-добрите учители на нашето дете.
Ранди Алкорн
С други думи, за разлика от някои хора с нови теории, ние ще излезем, ще влезем в училище и ще получим продукти и продуктите се оценяват, независимо дали е от учители или други. Резултатите се определят количествено и след това сравняваме изпълненията.
Робърт Дж. Стърнбърг
Няма да сте добри учители, ако се съсредоточите само върху това, което правите, а не върху това кой сте.
Рудолф Щайнер
Забелязах, че учителите често бъркат вълнуващо със скучно.
Сара Пенипакър
Майка ми беше най-добрият учител - такъв, който ме учеше на съчувствие и безстрашие. Ако любовта е сладка като цвете, то тогава моята майка е това сладко цвете на любовта.
Стиви Уондър
Парите са толкова невероятен учител: това, което решите да правите с парите си, показва дали сте наистина могъщи или безсилни.
Сузи Орман
Добрия учител може да научи другите даже на това, което сам не умее.
Тадеуш Котарбински
В живота си имах хора, които не се отказваха от мен: майка ми, леля ми, учителят ми по наука. Имах индивидуална логопедия. Имах бавачка, която прекарваше цял ден в игри с мен.
Темпъл Грандин
Да се надяваме, че най-добрите учители не крещят на учениците си - защото те са умели да ухажват, както и да изискват максималните усилия от другите. За древните гърци и римляни това ухажване само по себе си е било достатъчно изящно изкуство, за да бъде централен фокус на образованието.
Том Чатфийлд
Учителите знаят, че е въпрос на правилна постановка и целите излизат извън рамките на учебната програма и умението това да се прави свидетелстват за ново, достойно за внимание поведение на личноста като резултат от целият процес на обучение.
Хадън Робинсън
Страните, които се справят най-добре в международните сравнения, независимо дали това е Финландия или Япония, Дания или Сингапур, се справят добре, защото имат професионални учители, които са уважавани, а също така имат семейство и общност, които подкрепят ученето.
Хауърд Гарднър
Поезията е специално използване на езика, което се отваря към реалното. Бизнесът на поета е разказването на истината, поради което в келтската традиция никой не може да бъде учител, освен ако той или тя не е поет.
Хюстън Смит
Като чуят за тези различни възможности, хората понякога възкликват прибързано, че разбира се не може да има мисъл в съзнанието на Учителя да избере нещо друго освен това, което помага най-много на човечеството - забележка, която по-доброто знание би им попречило да направят. Никога не трябва да забравяме, че има и други еволюции в слънчевата система освен нашата собствена и без съмнение е необходимо за осъществяването на обширния план на Логоса да има адепти, работещи по всичките седем линии, които споменахме . Със сигурност изборът на Учителя би бил да отиде навсякъде, където работата му е най-необходима - да постави услугите си с абсолютна безкористност на разположение на Силите, отговарящи за тази част от великата схема на еволюцията.
Чарлз Ледбитър
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
16
Следваща