Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 3
Съвършенството е по-добър учител от посредствеността. Уроците на тривиалността са навсякде. Истински дълбоко и оригинално проникновение може да бъда намерено само в изучаване на онова, което служи за образец.
Уорън Бенис
Отношението на държавата към учителите - това е държавна политика, която свидетелства или за силата на държавата или за нейната слабост.
Ото фон Бисмарк
Имах доста учители, които не ме обичаха. Не се справях добре в училище.
Франсис Форд Копола
Спомням си учителите, които наистина ме бяха нарочили, заради своята обезсърченост.
Франсис Форд Копола
Книгата е ням учител.
Платон
Давайки домашни задания, учителите се целят в учениците, но улучват родителите.
Жорж Сименон
За да учи, човек трябва да бъде скромен. Животът е най-великият учител.
Джеймс Джойс
Учителят е човек, който може да направи трудни неща лесни.
Ралф Уолдо Емерсън
Тъй като повече хора стават по-интелигентни, те се грижат по-малко за проповедниците и повече за учителите.
Робърт Ингерсол
Колкото по-умни са журналистите, толкова по-добро е обществото. До известна степен хората четат пресата, за да се информират - и колкото по-добър е учителят, толкова по-добре е тялото на ученика.
Уорън Бъфет
Вие мислите, че учителя изисква твърде много? Почакайте, докато вие станете началник.
Бил Гейтс
Всеки човек, появил се в нашият живот е учител! Някой учат нас да бъдем по-силни, някои - по-мъдри, някои ни учат да прощаваме, някои - да бъдем щастливи и да се радваме на всеки ден. Някои съвсем не ни учат - просто ни трошат, но и от това ние получаваме опит. Цени всеки човек, даже ако той се е появил за миг. В края на краищата, в това че се е появил, няма нищо случайно!
Джеки Чан
Моите учители ми помогнаха да ме ръководят и мотивират; но отговорността за ученето беше оставена при мен.
Джоузеф Стиглиц
Нашите университети произвеждаха адвокати и лекари за старата социална система, но не създадоха достатъчно учители, агрономи, химици или физици. Всъщност ние дори нямаме математици.
Ернесто Че Гевара
Нека грешките бъдат ваши учители, а не гробарите.
Зиг Зиглар
Не само големите учители са тези, които формират живота ви. Понякога живота ви го формира именно липсата на големи учители и за човек да бъде пренебрегнат може да бъде също толкова добре, колкото и да бъде възхваляван.
Джулия Робъртс
Провалът е велик учител, ако сте отворени към него.
Опра Уинфри
Учителят е този, който прави разликата, а не класната стая.
Майкъл Морпурго
Съзерцавай устройството на този свят, слушай думите на мъдрите, и взимай всичко красиво и добро като свое. Опирайки се на това, отворете своя собствена врата към истината. Не пренебрегвайте истината, която е право пред теб. Изучавай течението на водата в ручея, плавно и свободно обгръщащо камъните. Учете също и от свещените книги и помъдрелите хора. Всичко около теб - даже горите, реките, тревите и дърветата трябва да бъдат твои учители.
Морихей Уешиба
Нека да въведем отново телесно наказание в училищата - и да го използваме върху учителите.
Патрик О'Рурк
Няма рецепта да бъдете страхотен учител, това е уникалното за тях.
Робърт Дж. Стърнбърг
Но във всеки случай се справях зле с тестовете и така през първите три години в училище имах учители, които смятаха, че съм глупав и когато хората мислят, че си глупав, те имат ниски очаквания за теб.
Робърт Дж. Стърнбърг
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
16
Следваща