Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 2
Лошият учител преподнася истината, добрия учи как да се намира.
Адолф Дистервег
Децата трябва да се научат, че четенето е удоволствие, а не просто нещо, което учителите ви карат да правите в училище.
Бевърли Клиъри
Учителите и докторите искат да ядът практически всеки ден.
Виктор Черномирдин
Култура, както казва един японски учител, е това, което остава когато всичко е забравено.
Едуард Ерио
Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. Те са най-достъпните и мъдри съветници, както и най-търпеливите учители.
Чарлз Елиът
Учителя, ако е честен, винаги е длъжен да бъде внимателен с ученика.
Максим Горки
Възпитателите и учителите трябва да се родят, това се ръководи от един естествен цикъл.
Адолф Дистервег
Събери всички велики учители заедно в една стая, и те ще бъдат съгласни с всичко едни с други. Събери заедно техните ученици, и те за всичко ще спорят едни с други.
Брус Лий
Училището ми се стори като затвор, аз се разбунтувах срещу учителите ми ченгетата.
Джони Деп
Едно дете, един учител, една книга, и една химикалка могат да променят света.
Малала Юсафзаи
Идеалните учители са тези, които се използват като мостове, по които канят своите ученици да преминат, след което улесняват пресичането им, радостно се сриват, насърчават ги да създават свои мостове.
Никос Казандзакис
Когато ръководителите ръководят като учители, стюарди и дизайнери, те изпълняват роли, които са много по-фини и дългосрочни от тези на властовите йерархични лидери.
Питър Сендж
С други думи, ако учителят преподава само по един начин, тогава те стигат до заключението, че децата, които не могат да учат добре по този начин, нямат способността, когато всъщност може да се окаже, че начинът, по който учителското обучение не е особено добро съответствие на начина, по който тези деца се учат.
Робърт Дж. Стърнбърг
Съществуват само два типа учители: такива, от които научваш твърде много, и такива, от които не научаваш нищо.
Самюел Бътлър
Учителя се отнася еднакво както към врагът, така и към приятели; постигайки това и отхвърляйки всичките си желания, вие ще постигнете вашите цели.
Свами Вивекананда
Определението на моя стар учител за поезия е опит за разбиране.
Том Гън
Задача на възпитателя и учителя си остава да приобщи детето към общочовешкото развитие и да направи от него човек по-рано, отколкото придобиването на граждански отношения.
Адолф Дистервег
Когато отидох на училище, а бях толкова умна, че чак учителя ми пет години остана в моя клас.
Грейси Алън
Изкуството дължи своя произход на самата Природа... това красиво творение, светът, е предоставил първия модел, докато първоначалният учител е бил този божествен интелект, който не само ни е направил по-добри от останалите животни, но също като самия Бог, ако мога рискувам да го кажа.
Джорджо Вазари
Учителят винаги е този, който трябва да научи най-много... или иначе нищо не се е случило в обмена.
Ким Робинсън
Класиките ни учат, че отношенията между учител и ученик заема второ място след отношенията между родители и деца.
Лиза Сий
Който умее, прави; който не умее, учи другите; а който не умее и това, учи учителите.
Лоурънс Питър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
16
Следваща