Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 14
Ако искаш да избавиш себе си от мъките на съмнението - намери учител се подчини на неговият авторитет.
Еса де Кейрош
Няма проблем, само учители.
Жак Превер
Хората, които изучават начина, по който се развиват религиите, показват, че ако имате харизматичен учител и нямате институция, която да се развие около този учител в рамките на около едно поколение, за да предаде приемственост в групата, движението просто умира.
Илейн Пейджълс
Изучавам религия, защото я намирам за очарователна и проблематична. Но аз се боря с идеята какво е религия, какво означава да бъдеш религия. Много хора предполагат, че ако пишете за ранното християнство, трябва да сте някакъв учител в неделното училище.
Илейн Пейджълс
Той е интимен предател. Ето това е толкова притеснително. Юда се обърна към собствения си учител.
Илейн Пейджълс
Духовната служба, било то на свещеник или учител, не трябваше да се заплаща със злато или сребро, не защото беше без стойност, а защото беше безценна.
Инадзо Нитобе
Животът беше труден учител, но задълбочен.
Карън Хоукинс
За да станеш учител на земята, човек трябва да бъде ученик на небето.
Алия Изетбегович
Това беше причината родителите да плащат за Бъркли, защото учителите бяха лидери в своите области: хората, които съставиха видеоклиповете на лекциите, които всички останали гледаха, а не учителите в държавните училища.
Катрин Макгий
Най-добрите учители предават знания чрез ловкост, като магьосници.
Кейт Бетс
Това беше много родителско нещо да кажа; родителите не разбираха, че учителите никога не са слушали обяснения.
Кейт Сондърс
Единствената мечта, която някога съм имал, беше мечтата за самия Ню Йорк и за мен, от момента, в който пристигнах в този град, това беше достатъчно. Това стана най-добрият учител, който някога съм имал.
Кели Кътроун
Знанието е безплатно благо. Най-големият разход при предаването му не е в производството или разпространението на знания, а в неговото усвояване. Това е нещо, което всички учители знаят.
Кенет Ароу
Ако няма способност, дори и най-добрите учители ще бъдат безсилни.
Кирил Бенедиктов
Учител каза на майка ми, че никога няма да постигна успех, което илюстрира трудността на дългосрочното прогнозиране по неадекватни данни.
Клайв Грейнджър
Имаше една лаоска поговорка, която наричаше учителите инженери на душата.
Колин Котрил
От духовна гледна точка няма жертви и злодеи - има само учители и ученици.
Колин Типинг
Най-грубото нещо, което направих като учител, беше да изисквам от учениците да напишат национален химн за страната си и да го пеят сами.
Крис ван Алсбърг
Бездомен или бизнесмен, лекар или учител, какъвто и да е произходът ви, същото важи за всеки от нас: животът придобива смисъла, който му придавате вие.
Лиз Мъри
На децата не им липсва капацитет, а учители.
Джим Рон
Битката при Садова я спечели пруският прогимназиален учител.
Ото фон Бисмарк
Неуспехите са единствените учители, които могат да ни порицават с полза.
Жак-Бенин Босюе
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
16
Следваща