Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 12
Оптимизмът, вярата в човек е неизчерпаем източник на творческа енергия, нервна сила и здраве на учител и ученик. Недоброжелателността е опасно заболяване на душата, което засяга както сърцето, така и нервите.
Василий Сухомлински
Да, моят учител е студът.
Уим Хоф
Никога не съм имал учител и никога не съм имал уроци, освен самата природа.
Уим Хоф
Не се старайте да угодите на приятели, да се примириш със своите учители, стараейки се да не обидиш никого. На този етап от пътя вие можете да намерите, може би спокойствие и даже благополучие, но няма да донесе полза на никого.
Владимир Обручев
Майката е свещеният учител на този цикъл. Тя предава своите уроци през тялото си чрез пример, насоки, отношение, енергия, вибрация.
Габриела Рот
Когато вашият свят се разпадне и останете само със себе си, вие сте принудени да откриете кои сте без всички убеждения, очаквания, възгледи и самообразие, предоставени от някой учител или система. Изчислителният ум отстъпва място на интуитивния ум, знаейки без да мислите.
Габриела Рот
За да изпълнят със сигурност решението, без да добавят нови лъжи към лошите семена, старите Учители обикновено съветват да вземат решение не завинаги, а за определен период, да речем, за една седмица, и след това да започнат отначало.
Геше Майкъл Роуч
Спомням си, когато бях по-малък и в училище нашите учители ни показваха филми с пластмаса в океана, гладуващи полярни мечки и така нататък. Плаках през всички филми. Съучениците ми се притесняваха, когато гледаха филма, но когато спря, започнаха да мислят за други неща. Не можех да го направя. Тези снимки се запечатаха в главата ми.
Грета Тунберг
Когато бях може би на осем или девет години, за първи път научих за климатичната криза в училище. Учителите ми ме научиха на това и видяхме филми и снимки на пластмаса в океана и екстремни метеорологични явления. Тези снимки просто бяха заседнали в главата ми; Мислех си, че няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Нашата болка може да бъде най-големият ни учител. Води ни до места, които никога не бихме посетили сами.
Деби Форд
Исках да бъда ландшафтен архитект, но се обучих като учител; работих в издателската дейност; бях сервитьорка.
Дебора Могак
Подобряване на уменията на колегите по човешки ресурси. Най-добре учащите са и учители. Инвестирането в изграждане на умения на колегите по човешки ресурси изисква хората да бъдат ясни и дисциплинирани относно актуална област, инструмент или технология.
Дейв Улрих
Тези, които се стремят да съдят другите - независимо дали са учители, политици, религиозни лидери или някой друг - обикновено имат собствена стигма.
Дейвид Уолямс
Затова ви моля да следвате импулсите на вашето естествено сърце; поставете го пред вас като учител и изучавайте неговите предписания.
А. Б. Фрийман-Митфорд
УЧИТЕЛ търси ученик. Трябва да има искрено желание да спаси света. Кандидатствайте лично.
Дениъл Куин
За да станете учител, вие също се нуждаете от призвание. И винаги съм смятал учителите за свой собствен свят, защото те извеждат хората от тъмнината.
Джанет Уолс
Страхът е отличен учител.
Джанин Фрост
Студенти, учители, журналисти, учени и дори някои държавни служители излязоха на улицата в знак на протест. Днес имаше приблизително 300 000 до 400 000 души.
Джао Дзъян
Колежите и класните стаи трябва да бъдат спокойствия, места, където се провеждат обмислени дискусии, където учениците работят заедно със своите учители, за да придобият знания за изкуствата и науките.
Джей Парини
Всеки велик учител, който някога е ходил по планетата, ви е казвал, че животът е трябвало да бъде изобилен.
Джеймс Артър Рей
Този, който избере да бъде учител, никога не прави "точно толкова", за да се справи - нито прави резки ъгли или се опитва да измами системата. Който избере майсторството, живее живота си, питайки: "Как мога да направя повече, да дам повече, да бъда повече и по този начин да ускоря постигането на крайната си съдба?"
Джеймс Артър Рей
Твърдя, че е дошъл моментът да се развие това, което наричам "интегрирани духовни учители". Това са индивиди, които имат пълен опит на всички нива на живот духовно, интелектуално, емоционално и да... физически. С други думи, те могат да се издигнат в царствата на мистика и въпреки това да държат краката си в пясъка.
Джеймс Артър Рей
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
16
Следваща