Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител" - страница 11
Болните се нуждаят от учители, а не от лекари, от здравни училища, а не от болници, от обучение, а не от лечение, от образование за правилен начин на живот, а не от обучение на болния навик. И те, и техните съветници трябва да се отърват от идеята за лечение и практиките, изградени върху нея.
Хърбърт Шелтън
Той вярваше в неоспоримата представа, че ако един млад човек има късмета да прочете правилните книги в точното време в компанията на подходящия учител, това ще промени живота им завинаги.
Чарлс Къминг
Чрез нежното ръководство на ученията от Великите духовни учители от различни религии и постоянното управление от Закона на кармата, което се проявява като болезнени и приятни преживявания, душата неизбежно научава уроците, придобива вътрешна сила и духовно се развива, докато постигне просветление, единство с Висшата Душа, единство с Божествената искра и по-голямо единство с Бога.
Мастър Чоа Кок Сюи
Предаността означава постоянно да мислиш за Бог или за своя учител. Все едно винаги мислиш за любимия си.
Мастър Чоа Кок Сюи
За мен няма нищо по-страшно от ученик, който се мотае с учителите.
Шейн Доусън
Ти не можеш да се наричаш учител, ако нямаш ученици.
Шо Косуги
Попитайте всеки успял човек и повечето ще ви кажат, че са имали човек, който е вярвал в тях... учител, приятел, родител, настойник, сестра, баба. Нужен е само един човек и няма особено значение кой е той.
Шон Кови
Ученик служи на духовния учител с единствената цел да получи инструкции от него.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Учителят, който не може да се поклони на своя ученик, не може да се поклони на Буда.
Шунрю Сузуки
Майка ми не е политически човек. Тя просто не иска да съм злобен... понякога трябва да съм злобен. Това е като родител или учител. Понякога за доброто на всички трябва да сте малко силни, малко конфронтационни.
Бил О'Райли
Светът е вашето платно и вашият учител. Отделете си ден, за да отразявате, измервате и коригирате целите си; напредъкът е от съществено значение за продължаващия успех.
Боб Проктър
Блажен съм, че имах много отлични учители. Колкото по-далече се отдалечавам от училище, толкова повече осъзнавам, че най-големите учители в живота ми идват извън академичните среди.
Брад Тор
Най-добрите ми учители не бяха тези, които знаеха всички отговори, а тези, които бяха силно развълнувани от въпроси, на които не можаха да отговорят.
Брайън Грийн
Най-добрият учител е опитът.
Брайън Кранстън
Опасно е за един духовен учител да приеме почти всеки аспирант. Въпреки че е аспект на милостта, той е опасен. Опасността също зависи от духовната мощ на конкретния гуру. Без достатъчно сила, няколко обидчиви или невярващи ученици могат да доведат до падането на гуруто.
Бхакти Тиртха Свами
От много милиони странстващи живи същества, този, който има много късмет, получава възможност да общува с добронамерен духовен учител по благодатта на Кришна. По милостта както на Кришна, така и на духовните учители, такъв човек получава семето на пълзящото предано служене.
Поклонникът трябва да бъде фиксиран в заключението, че духовният учител не може да бъде обект на критика и никога не трябва да се счита за равен на обикновения човек.
В духовния живот човек трябва да води целия си живот под ръководството на гуруто. Само онзи, който изпълнява духовния си живот под ръководството на духовния учител, може да постигне милостта на Кришна.
Какъв срам да се страхуваш толкова от провал, че да спреш да живееш. Съпругата ми има страхотен един ред за провала: "Никога не се смятайте за провал - винаги можете да послужите като лош пример". Тя е права. Неуспехът може да бъде по-добър учител от успеха.
Бърни С. Сийгъл
Учителите трябва да се научат как да преподават... те трябва само да бъдат научени на по-ефективни начини на преподаване.
Бъръс Фредерик Скинър
Добрият учител е този, който дава честни отговори.
Валерио Масимо Манфреди
Основният ми език беше музиката, а моят учител беше природата.
Вангелис
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
16
Следваща