Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Учител"
Когато минаваш през трудни моменти и се питаш къде е Бог, спомни си, че учителят е безмълвен по време на изпит.
Киану Рийвс
Мерило за невежеството ти е степента, в която вярваш в неправдата и трагедията. Онова, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда.
Ричард Бах
Всеки човек в живота ви е учител. И не е задължително да го харесвате, за да ви научи на нещо полезно.
Андрю Матюс
Времето е най-добрият учител, но за съжаление, то убива своите ученици.
Ектор Берлиоз
Един баща означава повече, от колкото сто учителя.
Джордж Хърбърт
Учителя е в съприкосновение с вечността: той никога не знае, къде ще завърши неговото влияние.
Хенри Адамс
Опитът е добър учител, но то изисква да се плати твърде голяма сметка.
Мина Антрим
Научих мълчание от приказливите, толерантност от нетолерантните и доброта от недоброжелателни; но странно, аз съм неблагодарен към тези учители.
Джубран Халил Джубран
Посредственият учител разказва. Добрият учител обяснява. Най-добрият показва нагледно. Великите учители вдъхновяват.
Уилям Артър Уорд
Успехът е въшлив учител. Той кара умните хора да си мислят, че не могат да загубят.
Бил Гейтс
Ученикът никога няма да надмине учителя, ако вижда в него само образец, а не съперник.
Висарион Белински
Лош е този ученик, който не превъзхожда учителя си.
Леонардо да Винчи
Най-добрите изпълнителни директори, които познавам, са учители и в основата на това, което преподават, е стратегията.
Майкъл Портър
Учителя трябва да има максимален авторитет и минимална власт.
Томас Сас
Можете да получите помощ от учители, но ще трябва да научите много неща сами, седейки сам в стая.
Доктор Сюс
Историята е най-добрият учител, които има най-лошите ученици.
Индира Ганди
Самият живот е учител и ти си в състояние на постоянно учене.
Брус Лий
Когато бях в прогимназията, учителите ме смятаха за ученика, който най-вероятно ще свърши на електрическия стол.
Силвестър Сталоун
Всеки брак съдържа аристократ и селянин. Учител и ученик.
Джон Ъпдайк
В училището, в което учих, веднъж накараха учени да докаже закона за гравитацията и той хвърли учителя през прозореца.
Родни Дейнджърфийлд
Няма по-добър учител, от нещастието.
Бенджамин Дизраели
Учителя не открива истината, той е проводник на истината, която всеки ученик трябва да открие сам за себе си. Добрия учите - единствено катализатор.
Брус Лий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща