Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спомен" - страница 5
Вашето тяло е основната метафора на вашия живот, израз на вашето съществуване... Толкова много от нас не са в телата си, наистина са у дома си и са живи там. Нито сме в контакт с основните ритми, които съставляват нашия телесен живот. Живеем извън себе си - в главите си, в спомените си, в копнежите си - отсъстващи хазяи на собственото ни имение. Пътят ми към живота беше екстатичен танц. Влязох отново в тялото си, като се научих да движа себе си, да танцувам собствения си танц отвътре навън, а не отвън навътре.
Габриела Рот
Нещата, които се объркват, често създават най-добрите спомени.
Гретхен Рубин
Спомените избледняват, но думите висят наоколо завинаги.
Даниел Х. Уилсън
Човек би могъл да те напусне толкова бързо. Толкова история и време и спомени, но те се измъкнаха от вас и други неща заеха мястото им. Как можеше да се задържиш? Изчакайте. По-голям въпрос. Най-големият. Как можеше да го задържиш и да го пуснеш?
Деб Калети
Човек умира тогава, когато умира и последният спомен за него.
Джоан Роулинг
Твърде много хора анализират миналото си, детството си, спомените си, родителите си и осъзнават, че това не прави нищо - или че не прави достатъчно.
Джеймс Хилман
Теорията за творчеството всъщност е просто метафора. Басейн от идеи, кладенец от спомени, глас.
Джейн Смайли
- Ако мога да преживея събитията - каза тя, - мога да преживея спомените.
Дж. Р. Уорд
Споменът ми е - и трябва да потвърдя това - но не си спомням да съм плащал пари, за да отида в юридическо училище.
Джо Байдън
Започвам да мисля, че може би спомените са като този десерт. Изяждам го и той става част от мен, независимо дали го помня по-късно или не.
Ерика Бауърмайстър
Спомените, които правим със семейството ни, са всичко.
Кандис Камерън Бюр
Езикът прави това с нашите спомени – опростява, втвърдява, кодифицира, мумифицира. Една често разказвана история е като снимка в семеен албум; в крайна сметка той заменя момента, който е бил предназначен да улови.
Карън Джой Фаулър
И за пръв път видях как, въпреки изолацията на собствения си живот, ние винаги сме свързани с нашите предци; телата ни държат спомените на онези, които са дошли преди нас, независимо дали това е черти, които наследяваме, или разположение, което е вградено в душата ни.
Алисън Ричман
Ако сега правите децата щастливи, ще ги направите щастливи двадесет години по-късно, връщайки се в спомените за това.
Кейт Дъглас Уигин
Не позволявайте на спомените, да бъдат по-големи от мечтите ви!
Дъглас Айвестър
Твоите писма (доколкото не намирам в тях и следа от болезнена чувствителност и фанатични черни мисли) се превърнаха за нас в истинска необходимост. ... Обичайки те повече от всичко на света, с изключение на мама, аз въпреки това не съм сляп и най-малко от всичко бих искал да съм сляп. Отдавам ти дължимото в много отношения, но не мога напълно да изгоня от себе си мисълта, че не си лишен от егоизъм и той у тебе е може би повече, отколкото е необходимо за самосъхранение. Не мога да се избавя от мисълта, че в твоето положение повече бих щадил родителите си и би проявявал повече самопожертвователност към тях. Ако и с нищо да не съм задължен на своите родители, освен с появата си на този свят – въпреки че заради едната справедливост трябва да спомена и за майчината любов – то как само се борех и страдах само и само колкото се може по-дълго да не ги огорча.
Хайнрих Маркс
Не се задълбочавай в спомени за минали обиди.
Менандър
Страданието ни превръща в егоисти, понеже ни поглъща изцяло и само по-късно, когато ние се отдадем на спомени, то ни учи на състрадание.
Маргьорит Юрсенар
Ранната сватба е дълга любов. От опит знам, че ранните бракове са най-щастливите. В късните години съпружеството не е толкова благоговейно колкото в младостта. Заедно с прекараната младост се създава неразривна връзка. Споменът е най-твърдата основа на любовта.
Новалис
Най-добрите спомени винаги са най-кратките...
Андре Бретон
Колко беден би бил този свят без гробовете му, без спомените за могъщите мъртви. Само безгласните говорят завинаги.
Робърт Ингерсол
Разговорът е среща на умове с различни спомени и навици. Когато умовете се срещнат, те не просто обменят факти: те ги трансформират, прекрояват, извличат различни изводи от тях, включват се в нови мисли. Разговорът не просто размества картите: той създава нови карти.
Тиодор Зелдин
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
16
Следваща