Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спомен" - страница 4
Нашите вчерашни противници са вече мили днешни спомени.
Карол Ижиковски
Приятен е споменът за отминали несгоди.
Цицерон
Всички знаем, че страхотните спомени от нашето детство са малките триумфи – няма значение дали това е било в писане, изкуство, на хокейното игрище или на футболното игрище. Това е нещо, което те кара да се чувстваш – "Мога да правя тези неща."
Майкъл Морпурго
Ако предпочитате да живеете заобиколени от девствени предмети, отколкото от следи от щастливи спомени, останете фокусирани върху осезаеми неща. В противен случай спрете да се фокусирате върху неща, които можете да докоснете, и започнете да се грижите за нещата, които ви докосват.
Марта Бек
Може би спомените трябва да бъдат оставени такива, каквито са.
Мелина Маркета
Нашият дух е по-силен от мръсотията на нашите спомени.
Мелина Маркета
Имам спомени, които стават по-ясни, когато не мисля за тях.
Морис Метерлинк
Анализът помага на пациентите да сложат своите несъзнателни процедурни спомени и действия в думи и в контекст, така че да могат да ги разберат по-добре.
Норман Дойджи
Няма нищо по-красиво и по-силно в живота от чистия спомен.
Орасио Кирога
Информацията определя вашата личност, вашите спомени, вашите умения.
Рей Кързуайл
В Куба имаше хора, които наистина можеха да спечелят много от революцията. Имаше хора, които имаха какво да губят в революцията. Мисля, че на всички им е позволено да имат своите спомени за случилото се.
Рейчъл Къшнър
Спомените - не можеш да им избягаш, но не можеш да им позволиш да те управляват.
Роб Търман
Тази вечер имам чувството, че цялото ми тяло е направено от спомени. Аз съм сборна касетка, касета, която е пренавивана толкова много пъти, че можете да чуете отпечатъците от пръсти, размазани върху лентата.
Роб Шефийлд
Всеки момент от живота ми има саундтрак, така че никога не знам кога някоя песен ще ме скочи изненадано и ще съживи спомена.
Роб Шефийлд
Нека бъде със спомените си. По-добре от това да си наясно с тази реалност.
Роузи Томас
Мексико е само спомен за безопасността на детството.
Сандра Сиснерос
Те бяха като две части от пропаднала звезда, събрани заедно от споделена история и спомен за незаконни целувки.
Синда Уилямс Чайма
Всяко детство има своите талисмани, свещените предмети, които изглеждат достатъчно безобидни за външния свят, но които предизвикват нападение от живи спомени, когато порасналото дете се изправи срещу тях.
Стивън Джонсън
Като романист, къде отивате, за да се докоснете до спомените, впечатленията и усещанията? Според моя опит това обикновено е ранният ви живот, преди да започнете да мислите за себе си като писател, защото по някакъв начин тези преживявания са неподправени.
Уилям Бойд
Има когнитивни процеси и лимбични реакции, свързани с основните емоции. И можете да промените мозъчната химия, но пак няма да промените спомените и преживяванията в човешкото същество.
Хелън Фишер
Времето е чистилище, което изчисти цялата ярост от спомените ми.
Шандор Мараи
Те се смееха много по-силно, отколкото споменът беше смешен, защото беше приятно да се смееш.
Шанън Хейл
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
16
Следваща