Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спомен" - страница 3
Спомените биват сладостни и биват чудовищни. И едните, и другите те карат да плачеш еднакво.
Арета Франклин
Смисълът в живота не може да бъде сведен до опростени девизи. След известен брой години ще бъда мъртъв; някои спомени за времето ми тук на Земята може да се забавят, но няма да съм наоколо, за да го насладя.
Шон Карол
Всичко, което предизвиква добри спомени, не може да бъде лошо.
Адам Уест
Спомените имат начини да станат независими от реалността, която предизвикват. Те могат да ни смекчат срещу тези, от които сме били дълбоко наранени, или могат да ни накарат да се възмущаваме от тези, които някога сме приемали и обичали безусловно.
Азар Нафизи
Носталгията също е опасна форма за сравнение. Помислете колко често сравняваме живота си със спомен, който носталгията е толкова напълно редактирала, че всъщност никога не е съществувала.
Брене Браун
Историята не е нищо друго освен спомен за минали дела и приключения.
Василий Татишчев
Кухнята е сърцето на всеки дом, в по-голямата си част. Той предизвиква спомени за вашата семейна история.
Деби Мазар
Нещастие се причинява, когато не можем да пуснем спомените си.
Джед Рубенфелд
Паметта никога не е чиста. А споменът винаги е оцветен от живота, живян оттогава.
Джозефин Харт
Че последните две букви на нейно име бяха първите две в неговото, глупаво нещо, което той никога не й спомена, но го накара да повярва, че са свързани.
Джумпа Лахири
Понякога никога няма да разберете стойността на нещо, докато то не стане спомен.
Доктор Сюс
Споменът не е нещо, което мога да призова, просто идва и аз съм негова слуга.
Една О'Брайън
Колкото и да нямам желание да нараня чувствата на някого, първото ми задължение не беше да бъда мил, а да бъда верен на може би особените си спомени, преживявания и чувства.
Едуард Саид
Всеки има два спомена. Този, който можеш да кажеш, и този, който е залепен от долната страна на това, тъмната, катранена намазка на случилото се.
Ейми Блум
Защо някои спомени живеят само на вашия език или в носа ви? Защо другите винаги остават в сърцето ви?
Ейми Тан
Един от най-големите парадокси в нашия свят: спомените изчезват, когато искаме да си спомним, но се фиксират трайно в ума, когато искаме да забравим.
Емил Чоран
Моите най-ранни спомени са за самотата. С това трудно се живее.
Жюлиет Бинош
Оцелях. Тук съм. Объркана, прецакана, но тук. И така, как мога да намеря пътя си? Има ли верижен трион на душата, брадва, с която мога да премахна в спомените или страховете си?
Лори Халсе Андерсен
Спомените на хората са горивото, което те изгарят, да са останат живи.
Харуки Мураками
Годините отнасят всичко, дори спомена.
Вергилий
Даден ни е кратък живот, но споменът за добре изживения живот е вечен.
Цицерон
Спомените са най-тежкия товар, който човек трябва да понесе.
Мик Джагър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
16
Следваща