Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спомен" - страница 2
Целият живот се дели на три периода: предчувствие за любов, действие на любовта, и спомени за любовта.
Марина Цветаева
Спомени от нашия живот, за нашите дела и нашите дела ще продължат и в други.
Роза Паркс
Тигърът е смирен от спомени за плячка.
Стивън Ериксън
Във всеки човек споменът за борбите и героите от миналото е жив. Но тези спомени не са несъвместими с желанието за мир в бъдеще.
Густав Щреземан
Харесва ми идеята, че историите са активни, че ако ги стъпите, те ще станат живи, като растения и че същият спомен може да отглежда нови издънки и цветя и да се променя в живота на хората...
Джаки Кей
Споменът за това как работим ще издържи отвъд продуктите на нашата работа.
Джони Айв
Емоционално нямам картинна книга, илюстрирана със спомени от първите ми пет години, но външно имам впечатления, които притежават преследваща яркост, сравнима само с текстурата на сънищата, когато сънищата са бурно живи.
Е. Ф. Бенсън
Спомените са направени от особени неща, неуловими и същевременно завладяващи, мощни и подвижни. Не можете да се доверите на спомените си и въпреки това няма реалност, освен тази, която помним...
Клаус Ман
Колелото на Времето се върти и Вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го Век се върне отново.
Робърт Джордан
Хуманността у човека е резултат от спомените за страдания, които са му познати или от собствен опит, или от опита на други хора.
Клод Адриан Хелвеций
Имам най-прекрасния спомен за забравянето на нещата.
Мерилин Монро
И при душата има скелет, и този скелет са спомените.
Милорад Павич
Нашите спомени са картотека, който някога е бил използвана и след това е разхвърляна където където ни попадне...
Сирил Конъли
Имам повече спомени, отколкото ако бях на хиляда години.
Шарл Бодлер
Вчерашният ден е спомен, а утрешния никога няма да бъде такъв, какъвто очакваме.
Боб Дилън
Единственият начин да успокоиш всеки, който те е обичал в живота, е да бъдеш добър спомен.
Алис Уокър
След поета има книги, след художника - картини, след държавника - страници от историята. А след човекът? Това ли е спомен, малко светлина и топлина.
Иля Еренбург
Ами, да. Най-важното като имаш много спомени е, че трябва да отидеш някъде след това, където можеш да си ги спомняш, нали разбираш? Трябва да спреш. Всъщност никъде не си бил, преди да си се прибрал у дома...
Тери Пратчет
Живейте спомените си, но си спомняйте само добрите и мислете, че утре ще бъде най-добрият ден.
Роджър Тейлър
Можем да скърбим за изгубените сили и спомени или да се радваме за придобитите знания и зрялост, според вкуса.
Саймън Блекбърн
Винаги ще бъда до теб. Поне споменът ми ще бъде за човек на достойнство, който беше лоялен към страната си.
Салвадор Алиенде
Нека да поговорим за това как аутизмът е подобно поведение на животните. Работата е там, че не мисля на език, а животните не мислят на език. Това е сетивно основано мислене, мислене в картини, мислене в миризми, мислене в докосвания. Това поставя тези сензорно базирани спомени в категории.
Темпъл Грандин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
16
Следваща