Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спомен" - страница 11
Между другото, има ли въобще щастливи спомени или има противоречие в това словосъчетание?
Бернхард Шлинк
Сърцето на брака са спомените.
Бил Козби
Откровението, до което стигнахме, е, че можем да се доверим на спомените си за минало с по-ниска, а не по-висока ентропия, само ако големият взрив - процесът, събитието или случката, която създаде Вселената - започна от Вселената в извънредно специално, силно подредено състояние с ниска ентропия.
Брайън Грийн
Тя иска да му каже, че животът е свързан с напускането, но че любовта е свързана със спомени.
Браян Фрийман
През първите формиращи векове на своето съществуване християнството е отделено от и действително антагонистично на държавата, с което едва по-късно се включва. Още от живота на своя основател, ислямът е бил държавата и идентичността на религията и правителството е неизтриваемо отпечатана върху спомените и осъзнаването на вярващите от техните собствени свещени писания, история и опит.
Бърнард Луис
Месеците и годите спомени незабележимо растат, дремейки в нашата душа, докато някоя дреболия, не ги изкара навън, и техните странни образи да ни заслепят, затваряйки ни към реалният свят.
В. Г. Зебалд
Сега, аз разбирам, колко малко опит имам в спомените.
В. Г. Зебалд
Спомените са най-лесни за правене по книги, но книгите са възприемане на някой друг и обикновено вече са обобщени.
Виктор Шкловски
Вярвам в теб и мисля, че си научил единствения урок, на който исках да те науча: живей така, че всеки ден да оставя щастливи спомени в душата ти. В края на живота щастието е единственото нещо, което вземате със себе си. Обичам те с цялото си сърце.
Виржини Грималди
Югославяните продължават да зимуват. Югославяните са виртуален феномен. Югославяните са спомен. Не само миналото. Има още и живи. По-точно живеещи. Нещо като вампири.
Владислав Баяц
Пазете спомени за обида на кратък повод, а спомени за благословия на дълъг.
Алън Коен
Студена баня обогатява човешкия ум със спомени.
Всеволод Иванов
Изглежда, че сега започнах да живея в спомени, със сигурност е старост.
Гао Синдзиен
Какво може да бъде по-силно от обонятелните спомени? Връзката с аромата е интимна, химическата реакция между кожата и парфюма е тайнство.
Гаспар Улиел
Имам ужасен спомен за собственото си минало. Едва помня детството си. Имам малко спомени от колежа и юридическия факултет - макар че след като се ожених, получих предимството да мога да се консултирам с паметта на съпруга си.
Гретхен Рубин
За да извлечем най-много щастие от едно преживяване, трябва да го предвидим, да се насладим, докато се разгръща, да изразим щастие и да си припомним щастлив спомен.
Гретхен Рубин
Справяте се с когото пожелаете, правите копия, които не са ви дошли на ум в момента, усмихвате се на приятни спомени, възпроизвеждате дневника на събитията, когато ви се иска, за да разберете защо нещата са се получили така, както са. Целият ви живот е там с вас, в една стая. Вашите планове са планове от миналото, а не планове за бъдещето.
Дан Лунгу
Дясната страна на нашия мозък обработва нашите емоции и автобиографични спомени, но лявата ни страна е това, което осмисля тези чувства и спомени.
Даниъл Сийгъл
Когато хората си отидат, те изчезват, не се обръщат към нищо, спират да бъдат. Те живеят само в спомени, преследващи въображението.
Дежьо Костолани
...вие сте очукани и наранени в сблъсъците между спомени и реалност.
Дейвид Игълман
Извикайте по един добър спомен за всеки лош оттук насетне.
Дейвид Ричо
Споменът се задържа в ума, но чувството обитава цялото тяло.
Денис Ейви
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
16
Следваща