Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спомен"
Няма по-голяма мъка, от спомена в нещастието за щастливите времена.
Данте Алигиери
Няма нищо по-лесно от това да описваш спомени, които отдавна са ти излетели от главата.
Чарли Чаплин
Има прекалено много книги, които не съм прочел, прекалено много места, които не съм посетил и прекалено много спомени, които не съм запазил достатъчно дълго.
Ъруин Шоу
Спомените ни състаряват. Тайната на вечната младост е в умението да се забравя.
Ерих Мария Ремарк
Хиляди думи оставят по-малка следа, отколкото споменът за една постъпка.
Хенрик Ибсен
Спомените ни причиняват интересни неща.
Милош Форман
Изящни спомени са като изгубените бижута.
Пол Валери
Мисля, че би било интересно ако старите хора се разболеят от анти - Алцхаймер болест и по този начин бавно започнат да възстановяват изгубените спомени на други хора.
Джордж Карлин
Споменът е това, което остава, когато нещо се случи и не се случи напълно.
Едуард де Боно
Историята е корабът, пренасящ живи спомени в бъдещето.
Стивън Спендър
Нещастен е този, който спомените му за детските години носят само страх и мъка.
Х. Ф. Лъвкрафт
Пиши със спомени и изумление за себе си.
Джак Керуак
Спомените са вълшебни дрехи, които не никога се износват от употреба.
Робърт Луис Стивънсън
Всичко в живота са спомени, с изключение на един настоящ момент, който преминава покрай нас толкова бързо, че едва го улавяме.
Тенеси Уилямс
Самотата не бива да се запълва със спомени – те само я задълбочават.
Гюстав Флобер
Самотата е възможна само в ранна младост - когато пред вас са всичките ви мечти, и в късната възраст - когато имате всички спомени зад вас.
Анри Рение
Тя беше народната принцеса и такава ще остане, как ще остане завинаги в нашите сърца и спомени.
Тони Блеър
Машината на времето е във всеки един от нас: това, което ни пренася в миналото са спомените: това, което ни пренася в бъдещето са бъдещите мечти.
Хърбърт Уелс
Има моменти, към които се връщаме, сега и винаги. Семейството е като водата – то има спомен за това, което някога е напълнило, винаги се опитва да се върне към първоначалния поток.
Колъм Маккан
Рядко знаем какво чуваме, когато чуем нещо за първи път, но едно е сигурно: чуваме така, както никога няма да го чуем отново. Предполагам, че се връщаме към момента, за да го преживеем, но никога не можем да го намерим наистина, а само неговия спомен, най-слабия отпечатък от това какво наистина е било, какво означава.
Колъм Маккан
Лесно е да обичаш хората в спомените си. По-трудно е да ги обичаш, когато са тук, точно пред теб.
Джон Ъпдайк
Архитектът трябва да е образован човек, за да остави по-траен спомен в своите трактати.
Витрувий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща