Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страдание" - страница 7
Писането облекчава страданието ми... писането е моят начин да потвърдя собственото си съществуване.
Гао Синдзиен
За космосът не съществува време. Страданието може да бъде произволно: може да се страда за вчерашният ден или за утрешният. Или може просто да се страда заради това, че се чувствате лошо.
Георги Гурджиев
Страданието е неразделна част от човешкото състояние, но страданието може да ни озлоби или обогати. То може да ни облагородява и да се превърне в духовност на трансформацията, когато намерим смисъл в него.
Дезмънд Туту
Ако всички, които искат да видят край на бедността, глада и страданието, казват че, шумът ще бъде оглушителен.
Дезмънд Туту
Любовта е най-красивото страдание в унизителната човешка гордост...
Джон Ленън
Убеден съм, че страданието и болката на другите ни доставят удоволствие, и то немалко.
Едмънд Бърк
Можете да анализирате миналото, но трябва да проектирате бъдещето. Това е разликата между страданието на бъдещето и насладата от него.
Едуард де Боно
Страданието винаги избира най-добрите.
Емил Зола
Любовта е такава радост, която като слънчев лъч, свети над цялото страдание, скръб, неуспехи и грижи.
Ернст Телман
Невежеството се насърчава, така че хората да не могат да разберат къде е причината за тяхното страдание.
Лион Фойхтвангер
Незаслуженото страдание обезкуражава, заслуженото – съкрушава.
Имануел Кант
Ако страданието учеше, то Полша щеше да бъде една от най-мъдрите страни в света.
Мария Домбровска
Нищо не носи на човека толкова страдание и унижения, колкото бедността. Само онези, които са изпитали бедността на собствения си гръб, могат да разберат това напълно.
Наполеон Хил
Любовта е човешка особенност, проявяваща се само когато излезем от бездействието. В нея сме непричастни към страданието и свободни от впечатления, стремежи и резултати.
Патанджали
Страданието, когато прегори, се обръща в гняв.
Плутарх
Добре, че страданието е лично, иначе властниците ще го възложат на подчинените си срещу скромно служебно възнаграждение.
Радой Ралин
Би ще скоро време, когато в освобожденото наше отечество, дето ще секой от нас намери услада и утешение от многовечното страдание, ще да останат познати всекиму благородните дела секиго българина – едно от най-приятните възнагараждения...
Стефан Караджа
Нашият Господ ми даде да разбера, че ако искам да печеля душите, това, което трябва да извърша, е да нося кръста. Затова колкото по-голямо беше моето страдание, толкова по-привлекателно беше то за мен.
Тереза от Лизио
Във всеки вид несгоди най-горчивата част от страданието на човека е да си спомни, че някога е бил щастлив.
Боеций
Любовта има три вида произход, а именно: страдание, приятелство и любов. Човешката любов има телесен и интелектуален произход.
Боеций
Удоволствие и страдание, страх и смелост, желание и отвращение, къде са тези привързаности и преживявания?
Плотин
Ако страданието е същността на човешкия живот, незнанието е в същността на живота на ученият.
Майкъл Суонуик
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
16
Следваща