Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страдание" - страница 4
Страданието е позитивният елемент в този свят, макар да е единствената връзка между света и позитивното.
Франц Кафка
Най-големият проблем в живота е страданието, което причиняваме. И най-гениалната метафизика не може да оправдае човек, който е разбил сърцето, което го е обичало.
Бенжамен Констан
Всеки от нас си има свой собствен ритъм на страдание.
Ролан Барт
Основната пречка, която стои на пътя на възпитанието на сърцето, е страхът ни от страдание, от духовна болка, от духовна трагедия. Страхуваме се от страданието и затова стесняваме и защитаваме сърцето си. Страхуваме се да погледнем и да видим; страх ни е да слушаме и чуваме; страх ни е да видим човек в страданието му и да чуем вика на душата му. И така сме затворени. И затваряйки се, ние ставаме все по-тесни и ставаме пленници на тази наша затвореност.
Антоний Сурожски
Така голямото страдание носи със себе си силата на голяма издръжливост.
Рабиндранат Тагор
Страданието е част от нашата програма за обучение за мъдрост.
Рам Дас
Съпротивата срещу неприятната ситуация е в основата на страданието.
Рам Дас
Състраданието се отнася до възникващото в сърцето желание за облекчаване на страданието на всички същества.
Рам Дас
Ние сме обучени чрез нашите въплъщения - обучени да търсим любов, обучени да търсим светлина, обучени да виждаме благодатта в страданието.
Рам Дас
Неумението да страдаш - това също е страдание.
Фредерик Бегбеде
Страданието, дори въображаемо, причинява не по-малко болка.
Хайнрих Хайне
Страданието не подобрява човешките същества, нали?
Херта Мюлер
Живота не може да научи много този, който не се е научил да понася страданието.
Артуро Граф
Това е едно от особените неща за лошото настроение - често се заблуждаваме и създаваме страдание, като си казваме неща, които просто не са верни.
Дейвид Бърнс
За мен, както лично, така и за писането ми, е жизнено важно да мога да се върна в Китай свободно, така че забраната за влизане ми причини дълбока загриженост и страдание.
Ма Дзиен
Всяка история на живота е история на страданието, тъй като всяко жизнено поприще е в голямата си част непрекъснат низ от големи и малки несгоди.
Артур Шопенхауер
Добре е да се съсредоточим върху всеобщото страдание, което се случва във всяка война. Каквито и да са правилните и лошите на войната, винаги има всеобщо страдание.
Майкъл Морпурго
Страданието... не е просто много болка, а болка, усилена от отчетливо човешки емоции като съжаление, самосъжаление, срам, унижение и страх.
Майкъл Полан
Няма такова нещо като добро и лошо в абсолютен смисъл. Има само доброто и лошото - вредата от гледна точка на щастие и страдание - които нашите мисли и нашите действия причиняват на себе си и на другите.
Матийо Рикар
Във всеки случай, когато избягваме законното страдание, което е резултат от справянето с проблемите, ние също така избягваме растежа, който проблемите изискват от нас.
Морган Скот Пек
За мен се движа от две основни философии: днес знам повече за света, отколкото знаех вчера, и намалявам страданието на другите. Ще се изненадате докъде стига това.
Нийл Деграс Тайсън
Когато хората се бунтуват срещу страданието, това ражда герои, известни и непознати.
Андреа Дуоркин
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
16
Следваща