Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страдание" - страница 3
Емпатията е способността да резонира с чувствата на другите. Когато срещнем някой, който е радостен, ние се усмихваме. Когато сме свидетели на някой, който изпитва болка, ние страдаме в резонанс с неговото или нейното страдание.
Матийо Рикар
Цялата вселена е Божият космически филм и че индивидите са просто актьори в божествената пиеса, които сменят ролите си чрез прераждане; Дълбокото страдание на човечеството се корени в твърде тясното идентифициране с текущата си роля, а не с режисьора на филма или Бог.
Парамаханса Йогананда
На човек е позволено да прави много малки грешки и в това няма нищо лошо. Но ако грешките са големи и го тежат, единственото му решение е да спре да се приема на сериозно. Това е единственият начин да избегнете страданието – страданието, продължително, може да бъде фатално.
Педро Хуан Гутиерес
Когато друг човек те кара да страдаш, това е защото той страда дълбоко в себе си и страданието му се разлива. Той не се нуждае от наказание; има нужда от помощ. Това е посланието, което той изпраща.
Тик Нят Хан
Страданието не е достатъчно. Животът е едновременно ужасен и прекрасен...Как да се усмихвам, когато съм изпълнен с толкова много мъка? Естествено е - трябва да се усмихваш на скръбта си, защото ти си повече от скръбта си.
Тик Нят Хан
Източникът на любовта е дълбоко в нас и можем да помогнем на другите да осъзнаят много щастие. Една дума, едно действие, една мисъл може да намали страданието на друг човек и да му донесе радост.
Тик Нят Хан
Когато кажете нещо наистина нелюбезно, когато направите нещо като отмъщение, гневът ви се увеличава. Вие карате другия човек да страда и той ще се опита да каже или да направи нещо в отговор, за да получи облекчение от страданието си. Ето как конфликтът ескалира.
Тик Нят Хан
Факт е, че когато накараш другия да страда, той ще се опита да намери облекчение, като те накара да страдаш повече. Резултатът е ескалация на страданието и от двете страни.
Тик Нят Хан
Ненасилственото действие, родено от съзнанието за страдание и подхранвано от любов, е най-ефективният начин да се изправим срещу бедствието.
Тик Нят Хан
Да бъдем в материално тяло означава, че сме нетърпеливи да се насладим на сетивно наслаждение и други въображения на фалшивото его. Болестта може да ни помогне да излезем от телесната концепция, като ни постави дълбоко в телесно страдание. Следователно болестта може да бъде едно от най-големите дарове от Бог.
Бхакти Тиртха Свами
Бог иска да знаем, че животът е поредица от началото, а не от края. Точно както дипломирането не е прекратяване, а започване. Създаването е непрекъснат процес и когато създадем съвършен свят, в който любовта и състраданието се споделят от всички, страданието ще престане.
Бърни С. Сийгъл
Болката е чувството. Страданието е ефектът, който болката нанася. Ако човек може да търпи болка, може да живее, без да страда. Ако човек може да устои на болката, може да устои на всичко. Ако човек може да се научи да контролира болката, може да се научи да се контролира.
Джеймс Фрей
Човек ще се откаже почти от всичко, освен страданието си.
Джон Клийз
Искам да бъда сила за истинско добро. С други думи, знам, че има лоши сили. Знаете ли, знам, че тук има сили, които носят страдание на другите и нещастие на света, но аз искам да бъда противоположната сила. Искам да бъда силата, която наистина е за добро.
Джон Колтрейн
В света на настоящето, в наше време, усещаме, че страданието, мъките, мъките на тялото и душата са по-големи от всякога в историята на човечеството.
Ейвинд Юнсон
Страданието е необходимо до тогава, докато не разберете, че можете и без него.
Екхарт Тол
Мисля, че едно е, че всеки, който е трябвало да се бори с психично заболяване - независимо дали става дума за депресия, биполярно заболяване или тежка тревожност, каквото и да е - всъщност има доста голяма издръжливост в смисъл, че вече е трябвало да се справи със страданието, личните страдания.
Кей Редфийлд Джеймисън
Моралното зло е неморалността, болката, страданието и трагедията, които идват, защото избираме да бъдем егоисти, арогантни, безгрижни, омразни и обидни.
Лий Стробъл
Лицето ти е белязано с линии на живота, поставени там от любов и смях, страдание и сълзи. Красиво е.
Линси Сандс
Това, което помня още от дете, беше, че на другите деца на им пукаше за страданието. А мене ме беше грижа.
Вивиан Уестууд
Не това, което е, предизвиква у нас чувство за нетърпение и страдание, а това, което не е такова, каквото трябва да бъде.
Георг Хегел
Защо евреите не пият? Това пречи на тяхното страдание.
Хени Янгмен
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
16
Следваща