Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страдание" - страница 2
Опиумът учи само на едно нещо, което е, че освен физическото страдание, няма нищо истинско.
Андре Малро
Мълчанието е най-голямото от човешкото страдание; светиите никога не са мълчали.
Блез Паскал
Има само едно страдание - да бъдеш самотен.
Габриел Марсел
Смятам, че на света няма по-унизително страдание от ревността.
Анатол Франс
Икономическата трудност на съвременния свят не е недостигът на материали, а организацията на техния обмен и разпространение; страдание възниква не от недостиг, а от дислокация и неприспособяване.
Норман Ейнджъл
Висшочайшо назидание - това е да научиш човешкото сърце на самопознание чрез страдание и гняв; и колкото по-дълбоко е това самопознание, толкова човек е по-мъдър, по-справедлив, по-искрен, по-търпелив и по-добър.
Пърси Шели
Семето на страданието във вас може да е силно, но не чакайте да изчезне страданието преди да си позволите да бъдете щастливи.
Тик Нят Хан
Все още има хора в Републиканската партия, които вярвам, че практикуват комуникацията на гняв, разочарование, съжаление, болка, скръб, страдание. Не това искат да чуят американците.
Франк Лунц
В името на красотата и страданието не е грях.
Ханс Кристиан Андерсен
Имаме два живота... животът, с който се учим, и животът, който живеем след това. Страданието е това, което ни насочва към щастието.
Бърнард Меламъд
Страданието, причинено от терористите, е истинското мъчение.
Жан-Мари Льо Пен
- Ако човек не се поучи от нещастните си преживявания, - мъдро отбеляза той, - какъв е смисълът на това страдание?
Лин Картър
Болката е неизбежна. Страданието е въпрос на избор.
Харуки Мураками
Мисълта не може да прекрати страданието. Мисълта го създава.
Джиду Кришнамурти
Двата елемента, които пътешественикът първо вижда в голям град, са допълнителната архитектура и яростния ритъм. Геометрия и страдание.
Федерико Гарсия Лорка
За да изцелите страданието е нужно да го преживеете напълно.
Марсел Пруст
Единственото лекарство за страдание, престъпление и всички други неволи на човечеството е мъдростта.
Томас Хъксли
Спомнянето е само нова форма на страдание.
Шарл Бодлер
На мен ми прави много силно впечатление страданието на един човек, и аз съм готов да рискувам своя живот заради него. Но аз мога да говоря съвършено сдържано за заразите в нашите големи градове със сто милиона умрели. Аз не съм способен да умножа страданието на един по сто милиона.
Алберт Сент-Дьорди
Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът води до омраза. Омразата води до страдание.
Джордж Лукас
В основата на всички психически заболявания лежи нежеланието на се изпитва заслужено страдание.
Карл Густав Юнг
Бог имаше един син на земята без грях, но нито един без страдание.
Августин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
16
Следваща