Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страдание" - страница 14
Романтика по японски означава три дни споделено щастие, тридесет години страдание и самоубийство под цъфнало черешово дърво.
Йоанна Батор
Ние сме направени от същия звезден прах, от който са направени всички неща, и когато сме потопени в страдание или когато изпитваме силна радост, ние не сме нищо друго освен това, което не можем да не бъдем: част от нашия свят.
Карло Ровели
Позволете ми да се откажа от нуждата да знам защо нещата се случват така, както се случват. Никога няма да разбера и постоянното чудене е постоянно страдание.
Каролайн Мис
Очакването е близко до страданието.
Катрин Панкол
Всичко най-добро се купува само с цената на велико страдание... В крайна сметка така казва легендата...
Колийн Маккълоу
Когато целта ни е външна, може никога няма да я открием. Ако обвържем целта или значението си с нашето призвание, цел или дейност, ние сме повече от вероятно да се подготвяме за страдание в бъдеще.
Крис Кар
Труден урок беше да научиш, че величието изисква страдание.
Кристин Кашор
Състраданието не е състояние или емоция, а разбиране. Това е разбиране, вкоренено в класната стая на нашия живот и сърца и в истинска и честна връзка с болката и страданието.
Кристина Фелдман
Не е нужно да свеждаме до минимум бедността на гетото или страданието, причинено от белите на чернокожите, за да видим, че все по-опасните и непредсказуеми условия на живота на средната класа са породили подобни стратегии за оцеляване. Всъщност привличането на черната култура за недоволните бели предполага, че черната култура сега говори за общо състояние.
Кристофър Лаш
Страданието е зло, с което трябва да се борим или поне смекчаваме, намаляваме; но това зло се върши от самите хора, защото те са заобиколени от стена, поради която не виждат светлината.
Ладислав Фукс
За повечето от нас творческата мотивация изисква криза - или външно, като заплаха за физическото ни оцеляване, или вътрешна криза на интензивно страдание.
Амит Госвами
Не можеш да бъдеш слаб, когато убиваш, трябва да го направиш с увереност, за да не предизвикаш излишно страдание на живо същество.
Лаура Ескивел
Едно нещо винаги е грешно - винаги: да причинява страдание у другите с цел да удовлетвори собствените си удоволствия; това е навеки погрешно.
Лафкадио Хърн
Моцарт съчетава спокойствие, меланхолия и трагична интензивност в една голяма лирическа импровизация. Над него всичко се носи на по-големия дух, който е Моцарт - духът на състрадание, на всеобщата любов, дори на страданието - дух, който не познава епоха, който принадлежи на всички епохи.
Ленард Бърнстейн
Децата, които страдат днес, ще израстнат като чудовища, които ще причинят страдание на другите.
Лиза Гарднър
Дойдохме на света, за да се учим с радост, да растем без страдание, да желаем и получаваме това, което искаме, твърдо знаейки, че ще ни бъде дадено всичко, което желаем - само ако можем да управляваме енергията си, тоест емоциите.
Лин Гранхорн
Живот, пълен с борба и страдание, трагедия, достойна за холивудски екран.
Лоран Боти
Понякога можете да публикувате първи роман в някакъв лирически разцвет, но всъщност не е лирическа форма. Красивите истини за света са по-трудно извоювани от това. Романите трябва да бъдат обезкостени. Това е въпрос на кумулативно наблюдение и преживяно страдание. Отнема време.
Лорънс Озбърн
Страданието не е добро, но е приятно за окото.
Майк Резник
Мен все по-малко ме интересуват експерименти със звука и електронна музика. Аз ценя тази музика, която е физически създадена от човек. Тази, в която има елемент от физически труд или физическо страдание.
Майкъл Джира
Защо се произвежда толкова много болка и страдание, след като има такова малко търсене за тях?
Ашли Брилиант
Слепотата към страданието е естествено следствие на естествения подбор. Природата не е жестока, но е безчувствена.
Ричард Докинс
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
16
Следваща