Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Место"
Бръчките трябва да обозначават само тези места, където преди е имало усмивки.
Марк Твен
Има прекалено много книги, които не съм прочел, прекалено много места, които не съм посетил и прекалено много спомени, които не съм запазил достатъчно дълго.
Ъруин Шоу
Големите работни места обикновено отиват при хората, които са доказали своята способност да надраснат малките.
Теодор Рузвелт
Казах на лекаря, че съм си счупил крака на две места. Той ми каза да престана да ходя на тези места.
Хени Янгмен
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Ние твърде много се занимаваме със секса в черепната си кутия и твърде малко на другите места.
Норман Дъглас
Дръжте всичките си неща на техните места; всяко занятие да има своето време.
Бенджамин Франклин
Отдавна е известно, че тези, на които са дадени втори места, имат неоспоримо право на първото.
Джонатан Суифт
Всяко придобиване на настаняване става материал за асимилация, но асимилацията винаги се съпротивлява на нови места за настаняване.
Жан Пиаже
Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада. Имам приятели и на двете места.
Марк Твен
Въпросът е работа. Не можете да избягате от него: работни места. Имате един или два долара в джоба си и се чувствате като някой.
Стъдс Търкъл
Един архитект, за да бъде истински представител на своето време, трябва да притежава първо, последно и винаги симпатия, интуиция на един поет... това е единственият реален, жизненоважен принцип, който оцелява през всички места и през всички времена.
Луис Съливан
Всички градинари живеят на прекрасни места, защото те ги правят такива.
Жозеф Жубер
Времето слага всичко по местата му. Само трябва да се чака по-дълго.
Мая Плисецкая
Има места и времена, когато човек се оказва толкова сам, че е способен да прегърне целият свят.
Жул Ренар
На някои места има и извори, които имат особеността да дават изящни пеещи гласове на местните жители, както в Тарсус в Магнезия и в други страни от този вид.
Витрувий
Някои извори са киселинни, както при Линкест и в Италия във Велианската страна, при Теано в Кампания и на много други места. Те, когато се използват в напитки, имат силата да разбиват камъни в пикочния мехур, които се образуват в човешкото тяло.
Витрувий
Ще има... естествено уместно да се използва източно осветление за спални и библиотеки, западно осветление през зимата за бани и зимни апартаменти и северно осветление за картинни галерии и други места, където е необходима постоянна светлина; тъй като тази четвърт от небето не става нито светла, нито тъмна с движението на слънцето, но остава стабилна и неподвижна през целия ден.
Витрувий
Ако някога дойде време, когато суетни и стремящи се хора ще заемат най-високите места в правителството, страната ни ще се нуждае от опитни патриоти, за да предотврати разрухата.
Самюел Адамс
...относно младежката безработица - правителствата трябва да гарантират, че едно от три работни места в публичния сектор е отворена за младите хора и че поне един човек от всяко домакинство трябва да има достъп до работа.
Тауакул Карман
Но не всички тъмни места се нуждаят от светлина, трябва да помня това.
Джанет Уинтерсън
Доброто писане ще ви отведе до места, които дори не очаквате понякога.
Джеймс Гандолфини
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща