Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чудо" - страница 9
- Повечето хора преминават през целия си живот, - продължи Джон, - и никога не им се случва нито едно чудо. Имал си десетки и десетки и все още искаш още! Все едно Бог ти дава брауни, имам предвид наистина добро брауни, но не можеш да се задоволяваш с него. Искате целия тиган с браунита. Никой не получава това.
Марта Бек
Да разбереш водата означава да разбереш космоса, чудесата на природата и самия живот.
Масару Емото
Но о, скъпи, уморих се да бъда Алиса в страната на чудесата. Звучи ли неблагодарно? То е. Само аз се уморявам.
Мелани Бенджамин
Страната на чудесата беше всичко, което имахме общо; Страната на чудесата беше това, което ни беше отказано. Бях му отказал своето; той ми беше отказал моето.
Мелани Бенджамин
Писането е чудо. Можете да пътувате навсякъде по света, до всяко време и на всяко място - и все пак да сте у дома навреме, за да вечеряте.
Мери Поуп Озбърн
Иконите също са красиви, със своите светещи цветове и златни листа. На пръв поглед субектите могат да изглеждат плоски, а позите им изкуствени. Но чудото на иконите е свързано с връзката, която се развива между панела и зрителя. Гледането на икона ми носи усещане за спокойствие; това е като форма на молитва. Така че предполагам, че в този смисъл иконата е ненадмината.
Мери Поуп Озбърн
Мислейки за чудеса, вярвам, че нашата референтна рамка е била твърде драматична. Търсихме горящия храст, раздялата на морето, ревящия глас от небето. Вместо това трябва да гледаме на обикновените ежедневни събития в живота си за доказателство за чудо, като в същото време поддържаме научна ориентация.
Морган Скот Пек
И с последна звездна капка, последен кръг, пристигам и тя е там, химическо чудо в очите й.
Мохсин Хамид
Има причина пророците да правят чудеса; езикът няма силата да опише вярата.
Мохсин Хамид
От голямото множество хора, които средностатистическият човек среща по пътя си, изключително рядко взаимна хармония и общи интереси възникват почти веднага. С целия избор на жироскоп рискът е пропорционално висок. И ако се случи чудо, тогава трябва да го хванете с две ръце!
Мъри Бейл
При цялата широта на избора рискът е непосилен. И ако се случи чудо, трябва да го хванете с две ръце.
Мъри Бейл
Истинският романист е този, който разбира произведението като непрекъсната поема, създава мит и чудото на изкуството се състои в безкрайните различни начини да разкаже история.
Мюриъл Спарк
Чудото не е чудо, ако не се възхищаваме.
Надежда Манделщам
Това беше чудо; всичко беше чудо: и от страданията на светците човек трябваше да знае, че чудесата са ужас.
Надин Гордимър
Но небесата в този ден така и не благоволиха да направят чудо.
Ник Кейв
Щастието е обикновено ежедневно чудо, като водата и ние не сме наясно с това.
Никос Казандзакис
Ти правиш чудеса, ако съсредоточиш ума си само върху едно и само едно.
Никос Казандзакис
Както винаги, работете с вашата фигура; драпирането, плисетата и пропорциите могат да направят чудеса, когато става въпрос за скриване на недостатъци и подобряване на активите.
Нина Гарсия
Образованието има тенденция да бъде схематично и категорично, като не отваря никакви шлюзове в човешкото въображение за чудото на красотата на нашето уникално имение в космоса. Нищо чудно, че за нашите млади става толкова лесно да гледат небрежно на човешката болка или да не се вдъхновяват от магията на чувствителността.
Норман Казънс
Светът се пръска от удивление и въпреки това рядкият гуру на производителността изглежда е обмислял възможността крайната цел на цялото ни неистово правене да бъде да изпитаме повече от това чудо.
Оливър Бъркман
Красивият глас твори чудеса.
Патрисия Каас
Предпочитам да не вярвам в чудеса, за да имам възможността да не скривам възхищението си при вида на истинското вълшебство.
Пиер Бурдийо
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
16
Следваща