Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жертва" - страница 6
Мината е вечно подготвена да вземе жертви. В обикновения език това е перфектният войник, "вечният караул". Войната приключва, мината продължава да убива.
Джоди Уилямс
Мразя женени мъже; те никога не правят никакви жертви на изкуствата, но винаги мислят за дълга си към съпругите и семействата си или за някакъв подобен боклук.
Джоузеф Търнър
Ако имаше повече от един път към спасението, това напълно би отрекло жертвата на Исус на кръста, живота му, ученията му.
Джош Макдауел
Всички разбити сърца са обстоятелства. Всеки нещастно влюбен глупак е жертва на лошо време, добри намерения и лошо вземане на решения от някой друг.
Джошуа Ферис
Изглежда обаче, че в исторически план вече сме достигнали позиция, при която евреите не могат легитимно да се разбират винаги и само като предполагаеми жертви.
Джудит Бътлър
Идеалната тирания е тази, която невежествено се самоуправлява от своите жертви. Следователно, най-съвършените роби са тези, които блажено и неприкрито се поробват.
Доналд Джеймс
Руските войски винаги са се борили смело и понякога са правили невероятни жертви.
Ерих фон Манщайн
Част от мен винаги искаше да направя нещо полезно за света. Дойде от майка ми. Тя е педиатър и беше активна в малка неправителствена организация за децата жертви на войната.
Естер Дюфло
Втората световна война отне десетки милиони жертви.
Жан-Мари Льо Пен
Чудо е самотна майка, която работи на две работи, за да се грижи за децата си и все още им помага с домашните си през нощта. Чудо е дете, което дарява всички пари от своето прасенце касичка, за да помогне на жертвите на урагана Катрина. Там ще намерите ръката и лицето на Бога.
Кати Линц
Бях изкупителна жертва. Медиите искаха да прехвърлят отговорноста върху раменете на друг, и аз бях избрана. Те вярват, че могат да напишат всичко, което им е угодна, че "слаба" означава "анорексичка". Това е смехотворно.
Кейт Мос
Тъй като страданието не дава права на жертвите си, ние, които сме свидетели, сме отговорните за възстановяването на тези загубени права.
Лив Улман
И така, ето светкавицата: да продължиш да живееш живота си като жертва на обстоятелствата, завинаги да се фокусираш върху това, което не е наред с всичко и всеки, никога, никога няма да донесе желания живот. Това ще донесе само едно нещо: повече от това, което толкова отчаяно искаме да променим.
Лин Гранхорн
Когато сте жертва на поведението, то е черно-бяло; когато сте извършителят, има милион нюанси на сивото.
Лора Шлезинджър
Най-ужасното нещо не е правителство, което организира публични екзекуции, а правителство, което тайно се разпорежда със своите жертви.
Лу Сюн
Ще дойде ден, когато слънцето ще свети само над свободни хора, непризнаващи друг властелин освен своя разум, когато тираните и робите ще останат само в историята и на сцената, когато с тях ще се занимават само за да пожалят техните жертви.
Никола дьо Кондорсе
Но заради собственото ти добро не мога да престана и не преставам да говоря на тази тема (за дълга и за жертвите – бел.цит.) докато не се уверя, че ти си се избавил от това петно (егоизма – бел.цит.) в твоя иначе толкова благороден характер.
Хайнрих Маркс
Каквито и жертви да ми струва, аз по-скоро ще предпочета тях, отколкото да навредя на твоята кариера. ... От времето на разделянето на съда и във връзка с растящата активност на младите хора, моите доходи се съкратиха пропорционално на увеличението на разходите ми. Но, както вече казах, това съображение не бива да представлява пречка.
Хайнрих Маркс
По време на разпадането на Съветския съюз, за да избегне развитие в постсъветското пространство по югославския сценарий, Руската федерация направи безпрецедентни жертви в историята на човечеството - тя се отказа от десетки хиляди квадратни километри от своите изконни територии. Добре или лошо, сега няма да кажем, но се случи. И сега да слушаме всякакви глупости за това, че дължим на някого едни пет километра, е абсолютно недопустимо. Питаловски район на Псковска област ... От мъртво магаре ушите им, а не Питаловски район.
Владимир Путин
Агресорът трябва да знае: възмездието е неизбежно, той така или иначе ще бъде унищожен. И ние като жертва на агресия, ние като мъченици ще отидем в рая, а те просто ще умрат. Защото дори няма да имат време да се покаят (смях в залата).
Владимир Путин
Често жертват най-големите радости на живота, за да се гордеят с това, че са били принесени в жертва.
Клод Адриан Хелвеций
Малцина знаят, че душата разцъфва само тогава, когато се разкрива и се жертва.
Херман Хесе
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
16
Следваща