Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жертва" - страница 5
Баща ми никога не говореше за жертвите, които семейството направи за мен.
Новак Джокович
Всеки иска да бъде добър, но не са много готовите да направят жертвите, които са необходими, за да бъдете велики. За много хора е по-важно да бъдеш добър, за да бъдеш харесван. Има еднаква заслуга в това, но не трябва да бъркате да бъдете добри с това да бъдете харесвани.
Пол Арден
Трябваше да продам къщата си и да направя много жертви, за да стана писател, и е гадно да не ме вземат на сериозно.
Пол Клийв
Жертвоприношение е това, което всяко поколение трябва да направи по отношение на децата си: да принесе себе си в жертва.
Андрей Тарковски
Има много вредни навици, жертвата на които е неспособна да каже не. Най-опасните от тях свършват или с електрическия стол или с женитба.
Робърт Бънчли
Когато нещата вървят зле, хората търсят изкупителни жертви. Просто не вярвам, че оградите или боеприпасите с бодлива тел на нашата граница ще решат някой от нашите проблеми.
Рон Пол
Няма решение, което можем да вземем, което да не идва с някакъв баланс или жертва.
Саймън Синек
Отговорността на живите беше да направят смислени жертви на мъртвите.
Стивън Р. Доналдсън
Жените вече не са жертви. Те станаха лидери. Те са начело на демонстрациите. Ще споделим роля във всички аспекти на живота, рамо до рамо с мъжете.
Тауакул Карман
Една война с присъстващите я човешки страдания трябва, когато това зло е неизбежно, трябва да бъде раздробено повече от сгради: Тя трябва да разруши основите на мисълта и да създаде отново. Само така всеки отделен участник участва в катаклизма и разбира целта на жертвата.
Уоле Шоинка
Истинската поезия е любов, смелост и жертва.
Федерико Гарсия Лорка
Забравихме ли толкова скоро онези четири години на ужасна касапница, най-голямата война на всички времена; забравили милионите мъже, които са дали живота си, които са направили върховната жертва и които днес, под почвата на Франция и Белгия, спят вечния сън?
Франк Билингс Келог
Любов?.. Това е жертва преди всичко. Жертва заради този човек, към който изпитваш чувства. Именно това е важно, а не възвишените думи и въздишки. Само жертвата може да бъде доказателство за твоите отношения.
Фьодор Емеляненко
Казвам това като президент на страната, която е претърпял повече смъртни случаи, повече кръв и повече жертви в тази война.
Хуан Мануел Сантос
Ако решите да направите нещо, не бива да казвате, че е жертва, защото никой не ви е принуждавал да го направите.
Аун Сан Су Чи
Часовете на криза често изискват жертви. Що се отнася до последствията, кога съмнението и страхът са дали най-добрия съвет? Защо да не обърнем внимание на вярата, смелостта и честта?
Брандън Мъл
Устойчивостта не може да бъде като някаква морална жертва или политическа дилема или благотворителна кауза. Това трябва да бъде предизвикателство за дизайна.
Бярке Ингелс
Би Би Си е жертва на собствената си независимост.
Греъм Нортън
Не можете да играете ролята на жертва през целия си живот, без да станете такава в крайна сметка.
Данило Киш
Компаниите често стават жертви на собствените си митологии.
Джеймс Суровецки
Политически погледнато, винаги е по-лесно да отделите пари за бедствие, което вече се е случило, с ясно разпознаваеми жертви, отколкото да инвестирате пари в защита срещу нещо, което може или не може да се случи в бъдеще.
Джеймс Суровецки
Ние сме движени от резултатите от Големия взрив, преди милиарди години, който в крайна сметка създаде живот, който в крайна сметка създаде хора и т.н. Но аз? Аз съм инцидент - резултат - и следователно жертва.
Джеймс Хилман
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
16
Следваща