Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жертва" - страница 4
Бакалавърското ми образование в градския колеж в Ню Йорк стана възможно само чрез съществуването на тази отлична безплатна институция и финансовите жертви на моите родители.
Кенет Ароу
Любовта не угажда на себе си, като търси отмъщение. Любовта се жертва за доброто на другите.
Керелин Спаркс
Политиката иска жертви. Жертвите на останалите, разбира се.
Майкъл Добс
Ако вие активно се занимавате с нещо, то ще ви накра да се чувствате не като жертва, а като част от решението, което е от огромна полза не само за вашето тяло, но и за вашата психика.
Тед Дансън
Свободата е най-ревнивата и взискателна любовница, която може да подмами и ума, и душата на човека. Тя не иска да има нищо общо с човек, който не иска да й се отдаде изцяло. Но щем веднъж изпепеляващата жар на нейните неустоими, сияещи очи се разгори в сърцето на жертвата, той вече знае, че на света няма друга усмивка освен нейната.
Кларънс Дароу
От всички тирании, тази, която искрено се упражнява за доброто на своите жертви, може да бъде най-деспотична.
Клайв Стейпълс Луис
Знам, че нямам участие в разпалването на тази война, но знам, че днес ще дам повече жертви от вас за осигуряването на мира.
Уилям Шърман
Разбирай хората, не ги съди. В живота няма престъпници, има само жертви.
Жорж Сименон
Аз съм се посветил на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв.
Васил Левски
И двамата сме жертви на чумата на двайсети век; но в даденият случай не Черната Смърт, а Сивият Живот.
Олдъс Хъксли
Винаги съм подозирал, че бракът е свързан с лишения, но дори и в кошмарите не можех да си представя, че е изпълнен с такива ужасни жертви.
П. Г. Удхаус
Плахия генерал води стадо жертви.
Пиер Буаст
Ние не сме митове от миналото, руини в джунглата или зоологически градини. Ние сме хора и искаме да бъдем уважавани, а не да сме жертви на нетърпимост и расизъм.
Ригоберта Менчу
Предметът на нашето обожание, толкова повече ни се струва жертва, колкото повече го обичаме.
Борис Пастернак
Счита се, че известноста е подобно заболяване на проказата. Изведнъж осъзнаваш, че не можеш да се показваш пред хората, да ходиш на обичайните места и въобще да правиш това, с което си свикнал. Но ако ти плюеш на това, и продължаваш да правиш това, което си свикнал, ти постепенно ще разбереш, че съвсем не е задължително да принасяш в жертва своята свобода.
Джулия Робъртс
Красотата не изиска жертви. Красотата изисква пари.
Карл Лагерфелд
Храмът на Церера трябва да бъде на уединено място извън града, до което хората не са непременно водени, но с цел да й принесат жертви.
Витрувий
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
С малко усилия можем да помогнем на дебели хора да си помогнат сами. Но първо трябва да се уверим, че "приемането на мазнини", може би най-тревожната и безотговорна идея, произлязла от лявата жертва и политиката на оплаквания, получава сърдечен удар, който заслужава.
Майло Янопулос
Трайното постигане на целта изисква много време, упорита работа, жертви и отдаденост на процес, който се поддържа с години.
Маршал Голдсмит
Обичам идеята на обикновените жени да правят изключителни жертви.
Меган Чанс
Няма морален авторитет като този на жертвата.
Надин Гордимър
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
16
Следваща