Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жертва" - страница 3
Ако жената е принудена да признае своята вина, тя винаги се чувства жертва.
Етиен Рей
Оскърбление ли е за жертвата, ако людоедите я изплюят с отвращение?
Станислав Йежи Лец
Ти знаеш, скъпи Карл, че от любов към тебе се съгласих на някои неща, които не отговарят напълно на моя характер и това понякога ме гнети. Но никоя жертва не ми се струва твърде голяма, ако това го изисква щастието на моите деца.
Хайнрих Маркс
Оръжието за самоубийствен атентат е толкова отчаяно, че дори не ви остава възможността да отмъстите или да накажете някого; терористът е убит заедно с жертвите си, кръвта му се смесва с тяхната.
А. Б. Йехошуа
По-добре да бъдеш жертва, отколкото палач.
Антон Чехов
Искам да предупредя потенциалните жертви. Много от тях са жени и много от тях са бити жени. Това е кауза за мен. Когато погледна назад обаче, толкова много от книгите, които съм написал, са за съпруги, които просто не могат да се измъкнат.
Ан Рул
Нашите доклади за жертвите на цивилните тук, за съпротивата на иракските сили, се връщат към САЩ. Той помага на онези, които се противопоставят на войната, когато оспорвате политиката, да развият своите аргументи.
Питър Арнет
Късметът е мошеничество. Истинският успех изисква жертви.
Рик Риърдън
Ако виждате в дадена ситуация само това, което всички останали могат да видят, може да се каже, че сте дотолкова представител на вашата култура, че сте нейна жертва.
Самюъл Хаякава
Можете да започнете от никъде и с нищо. Вземете за пример мен. Израснал съм в бедно семейство, нямах баща, живеехме на социални помощи. Но работа, работа, работа, жертва, жертва, жертва и ето аз съм пред вас: успял човек, който е държал ръката на Брус Лий.
Чък Норис
Жените са жертви на тази патриархална култура, но те са и нейни носители. Нека имаме предвид, че всеки потискащ мъж е бил отгледан в границите на дома на майка си.
Ширин Ебади
Най-тежкото престъпление, извършено от тоталитарните нагласи, е, че те принуждават своите граждани, включително техните жертви, да станат съучастници в техните престъпления. Да танцуваш със своя тъмничар, да участваш в собствената си екзекуция, това е акт на изключителна жестокост.
Азар Нафизи
В началото на всяка война първата жертва е истината!
Валентин Пикул
В тези дискусии ние не ви молим да приемате нещо на сляпа вяра. Ние определено ви молим да не отхвърляте веднага нищо. Предлагаме ви да направите някои изследвания за себе си. Просто обмислете основните моменти, проучете ги и, най-важното, опитайте се да знаете по-добре как да се предпазите от фините сили, така че да не станете жертва. Ако предприемете тези прости стъпки, вие ще бъдете един от онези, които помагат за настъпването на нова ера за човечеството.
Бхакти Тиртха Свами
Една жертва е най-добре опровергана, като я приемеш.
Вилхелм Щайниц
Жертвата често се връща на мястото на престъплението, за да въздиша за доброто старо време.
Веслав Брудзински
Жертви. Жертви на преходен период на морала. Това и двамата със сигурност сме.
Дадзай Осаму
Дайте на всеки човек силата на бог и по-добре се надявайте той да има мъдростта и морала на бог, които да съвпадат. В моята морална линия няма нищо слабо. Ценя живота. Ето защо се боря да го защитя. Оплаквам всеки човек, когото загубя, и всяка жертва, която направя. Един живот или милиард, всички те са животи.
Дан Абнет
Никой не се съмнява, че невинни мъже, жени и деца са били жертви на атаки с химическо оръжие в Сирия. И няма съмнение кой е отговорен за тази отвратителна употреба на химическо оръжие в Сирия: сирийският режим.
Джо Байдън
Никой не е по-безпомощен, по-пълно жертва от този, който не може нито да избере, нито да промени, нито да избяга от своите покровители.
Джон Холт
Правителството на Източен Тимор не вярва, че трябва да обмислим обезщетение за жертвите, защото има десетки хиляди хора, които по един или друг начин са били засегнати от насилието пряко или косвено.
Жузе Рамус-Орта
Хакерското мислене всъщност не вижда какво се случва от другата страна, на жертвата.
Кевин Митник
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
16
Следваща