Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жертва" - страница 13
Устояйте на изкушението да видите себе си като жертва.
Джеймз Добсън
Когато човек жертва живота си заради родина или в името на велика любов, в това има неизразимо величие и мощ.
Джеймс Оливър Кърууд
Е, ако аз съм само резултат от минали причини, тогава съм жертва на тези минали причини. Зад нещата няма по-дълбок смисъл, който да ми дава основание да бъда тук.
Джеймс Хилман
Трябва да се правят жертви. Всичко, което пречи на това, което се опитваме да направим, трябва да продължи.
Дженифър Коуди Епстайн
Някои трябва да плачат, за да могат други да се смеят по-сърдечно. Жертвата е необходима...
Джийн Рис
Необходимо е напълно да се изпълни нечий дълг, каквато и да е жертвата, която да бъде издържана, независимо от цената, защото именно в това се крие същността на човешкото достойнство.
Джовани Фалконе
Не забравяйте, че във всеки вид живот има жертви. Дори човекът, който избира безопасния начин, трябва да се откаже от тръпката. Въпросът е, че след като знаете какво искате, трябва да сте готови да пожертвате всичко, за да го получите.
Джон Алин
Хората винаги се нуждаят от изкупителна жертва.
Джон Бойн
Всъщност най-парадоксалният аспект на невротичния срам е, че той е основният мотиватор на свръхпостигнатите и недостатъчно постигнатите, звездата и изкупителната жертва, праведните и окаяните, могъщите и жалките.
Джон Брадшоу
Жертвата има повече права да се защитава отколкото престъпника на живот!
Александър Конторович
Исус Христос е и единствената цена и жертва, чрез която се получава вечно изкупление за вярващите.
Джонатан Едуардс
Като цяло демокрацията и индивидуализмът са напреднали въпреки и често в противоречие със специфичния икономически интерес. И демокрацията, и индивидуализмът се основават на финансова жертва, а не на печалба. Дори в Атина голяма част от 7000 граждани, които редовно участваха в събрания, бяха фермери, които трябваше да се откажат от няколкодневна работа, за да отидат в града, за да говорят и слушат.
Джон Ралстън Сол
Всеки човек в живота е господар и причина за своята реалност или жертва и следствие.
Джошуа Дейвид Стоун
Все пак някои биха казали, че е било нейно задължение да го издържи. Но тя не можеше да жертва самоуважение на олтара на конвенцията. Това е доста добра фраза, нали? Сигурно съм го прочел някъде.
Джъд Морган
Мощта идва с цена. Това е тежест. Изисква жертва.
Дрю Карпишин
Личната вина и отговорността на жертвите нямаха значение; жертвите са подбрани според класова принадлежност и професии.
Дъглас Смит
Безумец - това е жертва на въстанали думи.
Едмон Жабес
Жал заслужават не тези, които правят жертви, а тези, които принасят в жертви.
Елизабет Боуен
Започвате да се възмущавате от половинката си и други хора, защото те не са излекували нараняванията ви или са ви утешили. Отървете се от нагласата на жертвата! Осъзнайте, че единственото истинско изцеление и утеха, които ще получите, е да погледнете към Господ и да Му се доверите в своята ситуация, колкото и болезнена да е тя.
Емерсън Егерих
Как бих могъл да се преструвам на жертва, когато бях толкова готов да съгреша?
Емили М. Данфорт
Каква лудост! Вие сте господар на съдбата си и мислите, че сте нейната жертва!
Жан Тьоле
Който критикува капитализма, но одобрява имиграцията, чиято работническа класа е първата му жертва, по-добре да млъкне. Който критикува имиграцията, като мълчи за капитализма, трябва да прави същото.
Ален дьо Беноа
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
16
Следваща