Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Здраве" - страница 9
От умението да се създава положителна емоционална настройка зависи не само нашето душевно здраве, както се говори, личното щастие, но и обстановката в семейството, на работа, във всяка група.
Пол Вацлавик
Колкото повече хора увеличават богатството си, толкова по-голяма част от доходите си харчат за здраве.
Пол Зейн Пилзър
Самата гора не е източник на болести, тя се разпространява от места, където се събират цивилизовани заселници, където грубата саморазправа води до по-голямата част от болестта. Незаразени от заселниците, коренното население се радва на отлично здраве.
Пърси Фосет
Има бъркотия в паметта, която ви напомня за важен човек, постижение или събитие от миналото ви. Мисля, че в домовете на хора с известна степен на депресия често се събират безпорядък в паметта. И след това има може да ми потрябва един ден безпорядък, в който хората се хващат за неща в очакване на въображаемо бъдеще. Сред тези хора забелязах повтаряща се тема за безпокойство... Може би е възможно нещата, които притежаваме и обсебването е физическото проявление на проблемите с психичното здраве, които предизвикват умовете ни.
Питър Уолш
Здравето е цялост и баланс, вътрешна устойчивост, която ви позволява да отговорите на изискванията на живота, без да бъдете претоварени.
Андрю Уейл
Здравето е цялост - цялост в нейния най-дълбок смисъл, без нищо изоставено и всичко само в правилния ред, за да прояви тайната на баланса. Здравето далеч не е просто отсъствие на болест, а динамично и хармонично равновесие на всички елементи и сили, изграждащи и обграждащи човешко същество.
Андрю Уейл
Същността на здравето е вътрешното равновесие.
Андрю Уейл
Неправилното дишане е често срещана причина за влошено здраве.
Андрю Уейл
Няма ограничение за това, което работата с дишането може да постигне, моите собствени преживявания от първа ръка с този естествен лечебен метод ме убедиха, че дишането добре може да е основният ключ към доброто здраве. Препоръчвам дихателна работа на всички мои пациенти.
Андрю Уейл
Не твърдя, че съм постигнал оптимално емоционално благополучие. Всъщност мисля, че това може да е цял живот. За мен това е непрекъснат процес, който изисква осъзнаване, знания и практика. Знам какво е доброто емоционално здраве и това ме мотивира да продължа с практиката.
Андрю Уейл
Обратното на работата е безделието. Но много малко от нас знаят какво да правят с безделието. Когато погледнете начина, по който разпределяме живота си като цяло, разбирате, че в периодите, в които имаме много пари, имаме много малко време. И тогава, когато най-накрая имаме време, нямаме нито пари, нито здраве.
Рикардо Семлер
Оптимизмът, който е здравословен в своето приложение, неизбежно ще доведе до по-добро физическо и емоционално здраве.
Ричард Бандлър
Що се отнася до здравето ми, по-скоро лекарят ми ще основава решенията си на науката, а не на това, което той или някой адвокат смята, че ще се изправи пред съда.
Ричард Талер
Производителите на храни се опитват да постигнат оптималното съотношение, за да се възползват от вашата импулсивност. Те не се интересуват от вашето здраве.
Робърт Шилър
Ако пиете твърде много, излизате и навредите на някого, трябва да понесете последствията. По същия начин и със здравето. Нямате право да изисквате някой друг да се грижи за вас поради вашите навици.
Рон Пол
Като пример, ето петте стълба на здравето на мозъка: движение, откриване, отпускане, подхранване, свързване.
Санджай Гупта
Застрахователните компании не искат непременно да инвестират във вашето здраве, защото има вероятност да смените застрахователната компания в рамките на 10 години. Те нямат полза от инвестициите си във вас.
Санджай Гупта
Ферментиралите храни съдържат естествени пробиотици или здравословни бактерии, които могат да издигнат здравето ви на следващото ниво. Почти всяка култура има версия на ферментирала храна: кисело мляко, кефир, мисо и ферментирали зеленчуци, включително кисело зеле, кисели краставички и кимчи.
Сара Готфрид
Бях болен в продължение на три дни и това прекрасно се отрази на здравето ми.
Сергей Довлатов
Ние земеделските работници сме най-близо до производството на храни. Ние бяхме първите, които разпознахме сериозните опасности за здравето от пестицидите за селското стопанство както за потребителите, така и за самите нас.
Сесар Чавес
Например, казаха ни, че онези от нас, които пият умерено количество алкохол, обикновено са в по-добро здраве. Това е корелация. Означава ли това, че пиенето на умерено количество ще подобри здравето на човек - причинно-следствена връзка? Може би не. Възможно е доброто здраве да кара хората да пият умерено количество. Социолозите наричат това обратна причинно-следствена връзка. Или може да има независим фактор, който причинява както умереното пиене, така и доброто здраве. Може би прекарването на много време с приятели води както до умерена консумация на алкохол, така и до добро здраве. Социалните учени наричат това отклонение на пропуснатата променлива.
Сет Стивънс-Давидовиц
Ако искате да гарантирате психическото си здраве, един отшелник, хвърлен в пустинята, трябва да живее в момента. Ако започнеш да правиш планове, ще полудееш. Настоящето, бронирана жилетка срещу сирените на бъдещето.
Силвен Тесон
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
16
Следваща