Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Здраве" - страница 2
Доброто здраве е най-доброто оръжие срещу религията. Здравите тела и здравите умове никога не са били разтърсвани от религиозни страхове.
Емил Чоран
Трудът е баща на глада, дядо на храненето и прадядо на здравето.
Мориц Готлиб Сафир
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Виждаме през 20-ти век една злощастна окопна война, в която психоанализата, в борба срещу интернализираната принуда и суеверие на определена доктрина, се е изразила атеистично. За разлика от това, теологията не е просто под подозрение, че говори бездушно за Бог. И теологията, и психологията, в стремежа си към човешкото здраве, се нуждаят една от друга като дясната и лявата ръка.
Ойген Древерман
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
Ние сме много по-склонни да приемаме чуждите пороци отколкото добродетели - болестта е много по-заразна, отколкото здравето.
Чарлз Кейлъб Колтън
Психичното здраве се нуждае от голямо внимание. Това е последното табу и трябва да се изправи пред него и да се справим с това.
Адам Ант
Виното ни е нужно за здравето. А здравето ни е нужно, за да пием водка.
Виктор Черномирдин
Мярка за душевното здраве е готовността във всичко да намираш най-доброто.
Джон Темпълтън
Своето здраве и дълголетие дължа на това, че до десетата си година не съм посягал нито към цигара, нито към чаша, нито към жена.
Джордж Едуард Мур
Удобната къща е неичерпаем източник на щастие. Тя се нарежда непосредствено след здравето и добрата съвест.
Сидни Смит
Много съм горд, че някои хора ме смятат за опасност за интелектуалното здраве на студентите. Когато хората започнат да мислят за здраве в интелектуалните активностти аз мисля, че има нещо нередно. В тяхното мнение аз съм опасен човек, след като съм крипто-марксист, ирационалист, нихилист.
Мишел Фуко
Щастието е като здравето: когато е налице, не се забелязва.
Михаил Булгаков
Мръсотията и шумът от многолюдните улици скоро унищожават еластичността на здравето, която принадлежи на селското момче.
Ръдърфорд Хейс
Само наличието на цели донася смисъл и удовлетворение в живота. Това способства не само за подобрение на здравето и дълголетие, но също дава и капчица оптимизъм в най-тежкото време.
Стив Джобс
Хората скоро ще живеят 100 години. Нашата представа за това как функционира семейството вече не е приложима. Не е добре да казваш, че ще имаш деца 15 години и след това ще се пенсионираш и ще имаш хобита, защото имаш още 40 години след 60 и си в добро здраве до 90 или нещо такова.
Тиодор Зелдин
Девет десети от нашето щастие зависи от здравето.
Артур Шопенхауер
Музиката не е само облагородяващ и възпитателен фактор. Музиката - лекува здравето.
Владимир Бехтерев
Смехът е здраве, макар че със здравето шега не бива.
Леонид Сухоруков
Здравето е най-голямото благо за всеки, и особено за учения.
Хайнрих Маркс
Хиляди и хиляди пъти аз съм връщал здравето на своите болни посредством физически упражнения.
Гален
Силата на общността да създава здраве е далеч по-голяма от всеки лекар, клиника или болница.
Марк Хаймън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
16
Следваща