Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пространство" - страница 9
Животът е направен от тези моменти – от физическото същество, което се движи през времето и пространството – и ние ги нанизваме в една история и тази история се превръща в нашия живот.
Ноа Хоули
Точно както победоносните Съединени щати присвоиха откритията на Третия райх в областта на ракетната наука и изследването на космическото пространство, експериментите с нацистките наркотици бяха внесени, за да изследват вътрешните светове.
Норман Олер
Уморен съм от това, че съм живял седемнадесет различни живота, компресирани в пространството на един.
Огастин Бъроуз
За руските комунисти това означаваше, че не само наследиха мултикултурно пространство, в което руски се говори от по-малко от половината население, но също така поеха държава, в която царете в продължение на поне две поколения са се опитвали да водят политика на Русификация и модернизация на техните неруски поданици. Много руснаци в края на деветнадесети и началото на двадесети век, включително някои, които станаха комунисти, вярваха, че тяхната страна е надарена със специална съдба да изчисти азиатската пустиня и да цивилизира племената на Изтока.
Од Арне Вестад
Добрият човек може да освети стая и да направи света по-малък, като нещо, което може да се побере в пространството, където живее целият ви фокус.
Одри Карлан
Вечната тишина на безкрайните пространства ме успокоява.
Андре Конт-Спонвил
Когато имате голямо пространство за завладяване, кривата е естественото решение.
Оскар Нимайер
Влезте навътре. Намерете своето вътрешно пространство и изведнъж ще откриете експлозия на светлина, красота, екстаз - тъй като изведнъж хиляди рози са разцъфнали във вас и сте пълни с техния аромат.
Ошо
Всички мечти са загубени. Дори тези, които правите, и ще направите много, ще бъдат загубени. Защото сега те престанаха да бъдат мечти. Мечтали сте за нещо, осъществили сте го и то е направено. Сънят се изгуби. Тайната е да можеш да генерираш нови мечти. Мечти, които успяват да заемат бялото пространство, оставено от изгубената мечта. Дори и да е направено.
Педру Шагаш Фрейташ
В интерес на истината има огромно пространство, в което да живеем ежедневието си.
Пема Чодрьон
Съвестта има известно пространство за маневриране.
Пер Ола Юнасон
И малко по малко телевизията, която на теория е инструмент за показване на реалността, се превръща в инструмент за създаване на реалност. Все повече се приближаваме към пространството, в което социалният свят е описан и предписан от телевизията.
Пиер Бурдийо
Познавах и преди самотата и пустотата в блатото, но никога не съм бил НИЩО, нищо, плаващо върху нищо, непознато за нищо, по-самотно и по-студено от пространството между звездите. Беше по-страшно, отколкото да си мъртъв.
Питър Кери
Плоските пространства са първото бойно поле, което губите във войната с вашите неща.
Питър Уолш
След като дебютът ми не мина много добре с Холт, трябваше да бъда в по-здравословно пространство. Бях щастлив да изляза оттам. Винаги ще имате тези негативни мисли като писател, но не можете да им позволите да ви завладеят. Ако им позволите да поемат, това са истинските убийци на страници.
Пол Трембли
Това беше любимата ни част от деня, това между време и изглеждаше, че винаги продължава по-дълго, отколкото би трябвало - магическо и лавандулово пространство, освободено от часовете около него, между световете.
Пола Маклейн
Някои писатели смятат, че художествената литература е пространството на голяма неутралност, където всички хора споделят едни и същи грижи и всички сме еднакви. Не мисля така. Интересувам се от класовата война, защото мисля, че е истинска.
Рейчъл Къшнър
Романът е голямо пространство и много неща могат да се случат. Просто помислете за частите от живота си. Как да обясним собствените си противоречия? Единственият начин да ги разберем е да ги оставим да съществуват като истини, които показват нещо за характера. Хората са изградени от елементи, които не си пасват - и конфликтът на това е основният им мотив.
Рейчъл Къшнър
Когато сте в разгара на криза, в сърцето на бурята, единственото нещо, върху което можете и трябва да се съсредоточите, е вашето настояще. Съсредоточете се върху деня, в който сте. Ако този ден ви се струва твърде голям, съсредоточете се върху следващия час и как да се грижите за себе си през тези шестдесет минути вътре в него. След като придобиете сила в настоящето си, тогава ще намерите пространството и енергията, от които се нуждаете, за да мечтаете за бъдещето.
Рейчъл Холис
Като архитект трябва да осигурите подслон, за да се насладите на изкуството. И трябва да обичаш изкуството. Все едно правите концертна зала. Трябва да обичате музиката. Това е причината да направите пространството, да се насладите на музика - създаването на пространство за изкуство е едно и също нещо.
Ренцо Пиано
Когато човек се напие, все едно пътува с машина на времето. Не само по себе си движение в пространството между миналото и бъдещето, а именно промяна във възприятието на времето, което забавя нашето движение.
Андрю Готлиб
Пространството и времето са нищо. Истински са само мислите.
Анжелик Барбера
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
16
Следваща