Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пространство" - страница 2
Ние идваме от тъмна бездна; завършваме в тъмна бездна; в светлото пространство я наричаме живот.
Никос Казандзакис
Във всички култури задачата на религията е да затвори полето на непредвиденото... и да създаде убежища на абсолютното, където е възможно да бъдете водени от действие към слушане, от необходимост да бъдете, от планиране към надежда, от съдене към прощаване от крайното към безкрайното. Общество, в което такива открити пространства на вечността не съществуват или са само недостатъчно развити, умира от само себе си поради липса на въздух за дишане.
Ойген Древерман
Когато започвам, първата ми идея за сграда е с материала. Вярвам, че архитектурата е свързана с това. Не става въпрос за хартия, не за форми. Става въпрос за пространство и материал.
Петер Зумтор
Зародишите на съществуването, съдържащи се на това място на земята, с достатъчно храна и достатъчно пространство за разширяване, биха запълнили милиони светове в течение на няколко хиляди години.
Томас Малтус
На душата е нужно повече пространство, отколкото на тялото.
Аксел Мунте
Кой тогава би отрекъл, че когато отпивам чай в моята стая, аз поглъщам цялата вселена с него и че този момент на повдигането на купата към устните ми е самата вечност, която надхвърля времето и пространството?
Д. Т. Судзуки
В една безкрайна вселена всяка точка в пространството и времето е центърът.
Дейвид Зиндел
Грижливо пазете личното си пространство и вътрешният свят. Откривайки го за всички означава да загубиш себе си.
Джеймс Макавой
Започваме да виждаме цялата вселена като холографски взаимосвързана мрежа от енергия и информация, органично цялостна и самореферентна във всички мащаби на нейното съществуване. Ние и всички неща във Вселената сме нелокално свързани помежду си и с всички останали неща по начини, които не са ограничени от досегашните ограничения на пространството и времето.
Ервин Ласло
Мисля, че идеалното пространство трябва да съдържа елементи на магия, спокойствие, магьосничество и мистерия.
Луис Бараган
Природата не търпи празно пространство: там, където хората не знаят истината, те я запълват с догадки.
Джордж Бърнард Шоу
Ние отделихме живота от смъртта и запълнихме пространството между тях със страх. Но живот без смърт не съществува.
Джиду Кришнамурти
За мен една сграда - ако е красива - е любовта на един човек, той я е направил от любовта си към пространството, материалите, подобни неща.
Марта Греъм
Тъмнината е да пространство, каквато е тишината, за да звука, тоест интервалът.
Маршал Маклуън
Отношенията приличат на акула - те постоянно трябва да се намират в движение. Трябва да слизат дълбоко в хладната вода, понякога да се издигне плашещо в тъмно пространство, за да остане любовта жива.
Ричард Гиър
Има моменти на съществуване, когато времето и пространството са по-дълбоки и осъзнаването на съществуването е неимоверно засилено.
Шарл Бодлер
Любовта е толкова силна, че сътворява и непостижимото, тържествува над вечно неизменните условия на пространството и времето, над безсилието на плътта, а на новороденото му дава лъвска сила.
Висарион Белински
По-своята видимост, художникът действа като медиумно същество, намиращи се в лабиринта от другата страна на времето и пространството в своя път към просветление.
Марсел Дюшан
Паметта е просто процес на настройване на вибрации, които са останали в пространството и времето.
Мичио Куши
Защото живея в една стая през целия си живот, работейки на същата маса, на която плащате сметки и ядете. Ще бъде хубаво да има реално пространство.
Огастин Бъроуз
Няма причина да се проектират сгради, които са по-базови и праволинейни, защото с бетон можете да покриете почти всяко пространство.
Оскар Нимайер
Исках също да изразя силата на киното да скрие реалността, като същевременно забавлява. Киното може да запълни празните пространства на вашия живот и вашата самота.
Педро Алмодовар
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
16
Следваща