Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Условие"
Любовта това е състояние, в което щастието на друг се явява непременно условие за твоето щастие.
Робърт Хайнлайн
Пропагандата в условия на демокрация играе същата роля, както и тоягата в тоталитарната държава.
Ноам Чомски
Политическият урок на Уотъргейт е следният: Никога вече Америка не трябва да позволява на арогантна, елитна охрана на политически юноши да заобиколи редовната партийна организация и да диктува условията за национални избори.
Джералд Форд
Ако жената ме се предаде, тя побеждава, ако се предаде - тя диктува условията на победителя.
Карел Чапек
Условието, необходимо за всяко изкуство, не е толкова свобода от ограничения като свобода от фалшификация и от външно вмешателство.
Уила Катър
Постоянният поток и каприза на психичните събития не допускат създаването на стабилни експериментални условия.
Херман Ебингхаус
На нас ни е даден живот с непременното условие храбро да го защитаваме до последната минута.
Чарлз Дикенс
Борбата е условие за живота: живота умира, когато приключи борбата.
Висарион Белински
Важно е да изразиш себе си, при условие, че чувствата се явяват реални и взети от личен опит.
Берта Моризо
Защото молитвата не е нищо друго, освен да бъдеш в условията на приятелство с Бога.
Тереза Авилска
Ще завещавам цялото си състояние на жена си, при условие че тя се омъжи отново. Искам да съм сигурен, че поне един мъж ще оплаква моята смърт.
Хайнрих Хайне
Щастието не зависи от външните условия, то зависи от вътрешните.
Дейл Карнеги
Хората могат да бъдат щастливи само при условие, че те не считат щастието за цел на живота си.
Джордж Оруел
Първото условие за сближаване е искреността.
Михаил Пришвин
Бракът - това е съглашение, условията на което ежедневно се преразглеждат и утвърждават наново.
Брижит Бардо
Обстоятелствата на правосъдието могат да бъдат описани като нормалните условия, при които човешкото сътрудничество е възможно и необходимо.
Джон Ролс
В условията на тирания е по-лесно да действаш, отколкото да мислиш.
Хана Аренд
Безпокойство - това е неудовлетвореност, а неудовлетвореността - първото условие за прогреса. Покажете ми съвършено удовлетворен човек, и аз ще ви открия в него пълен неудачник.
Томас Едисън
Вие можете да получите "Форд-Т" във всеки цвят, при условие, че този цвят е черен.
Хенри Форд
В условията на частна собственост... "жизнената дейност" стои в услуга на собствеността, вместо собствеността да стои в услуга на свободната жизнена дейност.
Херберт Маркузе
Всеки човек, който не приема условията на живот, продава душата си.
Шарл Бодлер
Всеки, при условие че знае как да е забавен, има право да говори за себе си.
Шарл Бодлер
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща