Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слава" - страница 5
Имам чувството, че славата се губи в мен.
Бен Афлек
От всички видове слава най-ласкателната, най-великата, най-неподкупната е народната.
Висарион Белински
Има хора, които се появяват по списанията, но аз не знам кои са те. Никога не съм видял какво са направили през своята кариера. Те са получили своята около 10-минутна слава. Истинската кариера, мисля, отнема много дълго време, за да се развива.
Мат Деймън
Е, голяма работа в края на краищата! Анонимността в човешкия свят е по-добро нещо, отколкото славата в рая, защото какво е раят? Какво е земята? Те съществуват само в умовете ни.
Джак Керуак
Понякога да съм цитиран – е единствената слава, за която ме е грижа.
Александър Смит
Печално е да се крепиш на чужда слава, защото с падането на тези устои се разрушава и цялата сграда.
Ювенал
Достигнали сте върха на успеха веднага щом престанете да се интересувате от пари, комплименти и слава.
Томас Улф
Иронията е славата на робите.
Чеслав Милош
Някои хора се сдобиват със слава, а други си я заслужават.
Дорис Лесинг
Случи ли се нещо добро, благославяй Бога и доброто ще остане. Случи ли се нещо лошо, благославяй Бога и лошото ще престане. Слава Богу за всичко!
Йоан Златоуст
Живота е като стадион – някои идват да се състезават, други да търгуват, най-щастливите да гледат и да се наслаждават. Така и в живота едни се раждат жадни за слава, други – за печалба, а философите – единствено да истината.
Питагор
Благословен е този, чиято слава не блести по-ярко от истината за него.
Рабиндранат Тагор
Слава Богу, че войната е ужасна, че да не я заобичаме...
Робърт Лий
От мен винаги са очаквали повече, отколкото аз - от самата себе си. Когато дойде славата, аз се огледах около себе си и се удивих: "Те за какво говорят?"
Уитни Хюстън
С мен вечно се случва нещо подобно: например, към мен идват хора с фотоапарат, но при това не искат да се фотографират с мен, а... това аз да ги фотографирам. Славата въобще е много странно и забавно нещо, благодарение на която постоянно попадаш в глупави ситуации.
Джордж Клуни
Науката е общо достояние, а затова справедливо е да се отдаде най-голяма научна слава, не на този който първи е казал известна истина, а този, който е съумял да убеди в нея другите, показал е нейната достоверност и я е направил приложима в науката.
Дмитрий Менделеев
Аз не съм една от тези, които се опитват да вземете своите петнадесет минути слава. Аз съм просто един музикант, и аз се опитвам да бъда честна.
Ейми Уайнхаус
Няма в Холивуд популярен актьор, който да не е преминал през депресия, пиене, наркотици. Славата е тежко изпитание.
Жан-Клод Ван Дам
Отначало мечтаят за слава, после се надяват само на успех, а накрая се задоволяват и с похвалите на роднините.
Етиен Рей
Богатите и управляващите, оказвайки почит на философите, правят чест и на тях, и на себе си, но философите, подмазвайки се на богатите, не им добавят слава, но сами себе си безчестят.
Плутарх
Войната означава съвършено непознати един на друг хора се убиват един друг за славата и благото на други хора, които отлично се познават един друг, но не се убиват.
Пол Валери
Ненавиждам славата. Кучката страда от раздвоение на личноста.
Уди Харелсън
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
17
Следваща