Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слава" - страница 2
Слава богу, че никога не съм била изпращана на училище; щеше да изтрие част от оригиналността.
Беатрикс Потър
На мен не ми е нужна слава. На мен не са ми нужни пари. На мен не ми е нужен секс. Аз правя това, което правя, понеже трябва да го правя.
Джаред Лето
Слава Богу, според нашата Конституция нямаше връзка между църква и държава.
Джеймс Полк
Моите стихотворения са химни на възхвала на славата на живота.
Едит Ситуел
Избягвай позора, но и не търси славата – нищо не е така скъпоструващо както славата.
Сидни Смит
Мисля, че разбирам какво е военна слава – да бъдеш убит на бойното поле и да напишат името ти грешно във вестника.
Уилям Шърман
Гениалността може да се окаже просто един мимолетен шанс. Само работата и волята могат да й дадат живот и да я превърнат в слава.
Албер Камю
Не е честно! Гъсеницата върши мръсната работа, а пеперудата обира цялата слава.
Джордж Карлин
Едва започвайки да живеем, ние умираме, затова няма нищо по-безполезно, от гоненето на слава.
Теофраст
Всичко това е успех и слава... какво може да бъде по-лошо!
Робърт Плант
Наградата за изкуството - не слава или успех, а опиянение. Ето защо даже съвършено бездарни писатели не са в състояние да се откажат да пишат.
Сирил Конъли
Славата идва не внезапно, а бавно.
Франсоаз Саган
По-добре да нямаш слава, от колкото да имаш фалшива слава.
Франческо Петрарка
В литературата, както и в етиката, съществува опасност, както и славата, да бъдеш фин. Аристокрацията ни изолира.
Шарл Бодлер
Няма по-голяма слава от това да умреш за любовта.
Габриел Гарсия Маркес
Пътят към славата в патриотичната армия и свободната държава е отворен за всички.
Джордж Вашингтон
За щастие, благодарение на начина, по който родителите ми ме научиха, мисля, че мога да се справя със славата по правилния начин.
Алесандро Дел Пиеро
Трагедията на живота е в това, което умира вътре в човека, докато той е жив - смъртта на истинското чувство, смъртта на вдъхновения отговор, осъзнаването, което прави възможно да почувствате болката или славата на другите хора в себе си.
Норман Казънс
Там, където царува празнота, не блести лъча на гения, там няма стремеж към слава и безсмъртие, там не възниква нито представяне на добродетелта, нито даже виждането й.
Торквато Тасо
Щастлив е този, чиито дела и слава го надживяват.
Чарли Чаплин
Не искам да живея на стара слава.
Бари Гиб
Отдавна мисля, че всеки, който нередовно - или никога - не вдига поглед и вижда чудото и славата на тъмно нощно небе, изпълнено с безброй звезди, губи усещане за своята основна свързаност с Вселената.
Брайън Грийн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща