Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слава"
Слава богу, аз все още съм атеист.
Луис Бунюел
Приеми предизвикателството и само така ще почувстваш тръпката на славата.
Джордж Патън
Ако постигнете слава без да знаете кой сте, това ще покаже всъщност кой сте.
Опра Уинфри
Всеки ще се наслаждава на своята 15 минутна слава веднъж.
Анди Уорхол
Погледнах ръцете си, за да видя дали съм същият човек сега, когато бях свободен. Имаше такава слава над всичко; слънцето дойде като злато през дърветата и по полетата, и аз се чувствах като на небето.
Хариет Тъбман
Животът често ни прилича на продължително корабокрушение, с чиито обломки – дружба, слава, любов – са осеяни бреговете на нашето съществувание.
Ан дьо Стал
Славата е най-силното възбуждащо средство.
Греъм Грийн
Славата е в ръцете на труда.
Леонардо да Винчи
Славата на големите хора трябва да се мери всякога по средствата, с които те са успели да я достигнат.
Франсоа дьо Ларошфуко
Бог не е склонен да прави всичко и така да ни отнеме нашата свободна воля и дела от слава, която ни принадлежи.
Николо Макиавели
Най-голямото ми щастие е да служа на моя милостив Крал и на Страната си и изпитвам завист само към славата; ако е грях да ламтиш за слава, то аз съм най-грешната душа на този свят.
Хорацио Нелсън
Спътникът на славата - е самота.
Фаина Раневска
Какво би бил светът без чая? И как би могъл да съществува? Слава Богу, че съм се родил, когато вече е имало чай.
Сидни Смит
Една афера иска да прелее, да сподели славата си със света. Никое действие не е толкова тайно, че да не търси аплодисменти.
Джон Ъпдайк
Без значение колко е силно ехото от гръмките дела, и ехото и славата имат предел.
Абдурахман Джами
Целите, които преследваме са винаги забулени. Момичето, което жадува за брак, очаква нещо, за което не знае абсолютно нищо. Момчето, което бленува слава, си няма понятие какво е славата. Това, което придава значение на всяко наше действие, винаги остава непознато за нас.
Милан Кундера
Човек трябва много да обича нещо, ако не само го практикува без никаква надежда за слава и пари, но дори... без никаква надежда да го направи добре.
Оливър Херфорд
Лакомията, слава богу, не е таен порок.
Орсън Уелс
Славата е пчела. Тя има песен. Тя има жило. Ах, тя има крила.
Емили Дикинсън
Нашата светлина, а не тъмнината ни плаши най-много... Няма нищо просветлено в това да се свиеш, така че другите хора да не се чувстват несигурни около теб... Ние сме родени, за да покажем Божията слава, която е в нас.
Мариам Уилямсън
Парите са лош показател за успеха. По-лош е само славата.
Ричард Брансън
Към славата трябва да се отнасяме като към добрите бонбони. Има - добре, няма - може да минете и без нея.
Тигран Петросян
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
17
Следваща