Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Навик" - страница 8
Навикът е субективна необходимост.
Георг Хегел
Куражът, най-общо казано, е навик и самоувереност.
Джордж Патън
Дисциплината се базира на гордостта от професията на войника, педантичното отношение към детайлите и взаимното уважение и доверие. Дисциплината трябва да бъде навик; толкова дълбоко вкоренен, че да е по-силен от вълнението от битката или от страха от гибелта.
Джордж Патън
Възпитанието има за задача да засее в сърцата полезни и за индивида, и за обществото навици.
Клод Адриан Хелвеций
Навикът в любовта разваля характерите.
Морис Дрюон
Всъщност спестяването може да бъде не по-малко приятно от харченето, но само след като си създадем навик да пестим редовно. Ние обичаме да правим онова, което често правим - както се казва: човек е пленник на своите навици.
Наполеон Хил
Една от най-често срещаните причини за неуспеха е навикът човек да се предаде, когато го сполети временно поражение. На всеки от нас се случва да допусне тази грешка.
Наполеон Хил
Мускулите на тялото укрепват, когато се упражняват. По същия начин инициативността също може да се развива, колкото повече я практикувам. Практикуването на този навик - да поемам инициативата във всекидневната си работа, не само ще затвърди характера ми, но и ще привлече вниманието на онези, които оценяват работата ми, и те ще я оценят високо.
Наполеон Хил
Хората приемат характера, навиците и силата на мислите на тези, с които общуват.
Наполеон Хил
Има един интересен навик, така да се... с най-добро желание, по всяка вероятност, но да ми слагат, ако мога да кажа, в устата нещо, което не съм казал. В този случай не съм казал нито едното, нито другото.
Симеон Сакскобургготски
Колко висока цена плащаме за бремето на навика! Пригоден съм за живот тук, където не искам да бъда, искам да живея там, но съм негоден за него и и в двата случая съм нещастен.
Августин
Може би тъй като влиянието на традицията в нашите решения за хранене отслабва, навиците, които някога сме приемали за даденост, биват изхвърляни във въздуха, където те са по-лесно потиснати от силна идея или моден бриз.
Майкъл Полан
Нашият образ за себе си и нашите навици са склонни да вървят заедно. Променете едното и автоматично ще промените другия.
Максуел Малц
Отнема 21 дни, за да се развие навик.
Максуел Малц
Вземете навика да се смеете; твърде много от нас са забравили как да се смеят. Когато хората пораснат, те понякога забравят, че някога са се смеели. Това е част от детството им, която вече не могат да си спомнят.
Максуел Малц
Трябва да се напивам по-често. Хубавото в това е, че можете да се смеете на себе си, защото изведнъж сте се превърнали в някой друг. В мъгливата глава на това странно, тромаво тяло винаги е имало кътче, запазено за вашето трезво аз, и то гледа отдалеч и се смее. Освен ако не сте превърнали пиянството в навик. При алкохолиците егото им вече не се смее, чувал съм, но псува.
Маренте де Моор
Промяната на навиците на начина на живот, придобити в продължение на много години, често е изключително трудна.
Мари Кондо
Човек може да бъде гениален или да притежава всякакви необходими навици, но ако не вярва в себе си, той няма да даде всичко възможно.
Марк Зукърбърг
Навиците на мислене не трябва да са вечни. Едно от най-значимите открития в психологията през последните двадесет години е, че хората избират начина, по който мислят.
Мартин Селигман
Навиците на песимизъм водят до депресия, увяхват постиженията и подкопават физическото здраве. Добрата новина е, че песимизмът може да бъде отучен и че с неговото премахване депресията, неуспеваемостта и лошото здраве могат да бъдат облекчени.
Мартин Селигман
Да казваш истината е много добре, но не трябва да правите от това навик.
Меир Шалев
Голяма част от храненето е свързано с обичаи и навици и ние сме развили някои нещастни. Няма достатъчно семейства, които ядат заедно. Ядем пред телевизора, докато сме погълнати от програма. Знаете, че средният човек ще изяде до 50 процента повече храна, когато е разсеян.
Мехмет Оз
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
17
Следваща