Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Навик" - страница 6
Аз съм молещ се атеист. Когато чуя сирена на линейка, моля за благословия за хората в беда, знаейки, че никой не слуша. Мисля, че това е просто навик на внимателност.
Джералдин Брукс
Нашият най-важен навик трябва да бъде навикът да бъдем себе си.
Джо Диспенза
Важното е, че хората много лъжат. Понякога по навик. Не много хора са добри да кажат истината.
Джонатан Мабъри
Третирането на една възрастова група като демографска изисква измислянето на нещо, което е общо за всеки един от тях. Нали? ... Значи е редукционистки, тъй като намалява цял сегмент от цивилизацията до един човек с един навик.
Дъглас Рушкоф
Големият враг на всеки опит за промяна на навиците на мъжете е инерцията. Цивилизацията е ограничена от инерцията.
Едуард Бернайс
Не позволявайте на навиците ви да станат белезници.
Елизабет Бърг
Кулинарната традиция не винаги се основава на факти. Понякога се основава на историята, на навици, които произлизат от време, когато кухните са били подхранвани с дървени въглища.
Алтън Браун
Няма лоши храни, само лоши хранителни навици.
Алтън Браун
От шестгодишна възраст имам навика да скицирам форми на предмети. Въпреки че от около петдесет пъти често публикувах свои живописни творби, преди седемдесетата година нито една не е достойна.
Хокусай
Хората имат навика да измислят измислици, в които ще вярват от все сърце, за да пренебрегнат истината, която не могат да приемат.
Либа Брей
Когато си млад, ти се струва, че всичко минава. Носиш се стремително насам-натам, притискаш времето, харчиш безразсъдно. Като състезателен автомобил. Струва ти се, че можеш да се избавиш от вещите и от хората, оставяйки ги далече назад. Все още не знаеш, че те имат навика да се връщат.
Маргарет Атууд
Каквато и да е дейността, но навикът и придобитото чрез него действено умение са велико нещо. Който не е седял, скръствайки ръце тогава, когато не е имало какво да се прави, той ще може да действа и тогава, когато настъпи време за това.
Висарион Белински
Старите навици са силни и ревниви.
Дороти Бранд
Втората половина на човешкия живот обикновено се състои единствено от натрупаните през първата половина навици.
Фьодор Достоевски
Навикът ни посреща в люлката и ни напуска едва в гроба.
Робърт Ингерсол
Израстнах в престъпно съседство, така че имахме навика да казваме, че човек може да постигне повече с любезна дума и оръжие, отколкото само с любезна дума.
Дейвид Мамет
Навиците бързо се превръщат в обичаи.
Хайнрих Ман
Нищо не формира така добре навиците както парите.
Дон Маркис
Навикът, получен на млади години, означава много.
Вергилий
Хората имат навика да ме гледат така, сякаш съм огледало, а не човек. Те не ме виждат, виждат собствените си похотливи мисли и след това си слагат бяла маска и ме наричат похотлива.
Мерилин Монро
Аз имам гадни навици. Например пия чай в три часът през деня.
Мик Джагър
Лошият навик да се обвиняват другите за греховете не е монопол на правителствените служители.
Милтън Фридман
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
17
Следваща