Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Навик" - страница 5
Трябва да се излекуваме от навика за война.
Патрик Уайт
Отнема 3 седмици, за да се прекъсне навик, 6 седмици, за да се развие нов навик и 36 седмици, за да се изгради този нов навик.
Патрик Холфорд
От най-щастливите моменти в човешкия живот според мен е заминаването на далечно пътешествие в непознати земи. Отърсвайки се с едно мощно усилие от оковите на навика, оловната тежест на рутината, наметалото на много грижи и робството на цивилизацията, човекът се чувства отново щастлив.
Ричард Франсис Бъртън
Има много вредни навици, жертвата на които е неспособна да каже не. Най-опасните от тях свършват или с електрическия стол или с женитба.
Робърт Бънчли
Възрастните са си създали неприятен навик да се утешават за деградацията си, като се правят, че децата са детински.
Т. Х. Уайт
Начинът на живот са рутинни практики, рутините, включени в навиците на обличане, хранене, режими на действие и предпочитани среди за среща с други; но рутините, които се следват, са рефлексивно отворени за промяна в светлината на мобилната природа на самоидентичността.
Антъни Гидънс
Традиционното образование е основано на факти, числа и изпити, а не на истинско разбиране на материала и получаване на навици за използването им в реалния живот.
Уил Смит
Лондон е лош навик, който човек мрази да губи.
Уилям Сансъм
По време на ранната си кариера всеки ден писах от пет до десет сутринта, преди да отида в офиса си, навик, който остава с мен оттогава.
Уорън Адлър
Единственият начин, по който можем да си спомним, е чрез постоянно препрочитане, тъй като неизползваните знания обикновено отпадат от ума. Използваните знания не трябва да се запомнят; практиката формира навици и навици правят паметта ненужна. Правилото е нищо; приложението е всичко.
Хенри Хазлит
Няма добри или лоши навици. Всички навици по дефиниция са лоши.
Хосе Бергамин
В течение на много години аз съм забелязал, че повечето лекари, юристи и крупни бизнесмени са си направили навика да посещават шахматният клуб във втората половина на деня или вечер, за да се отпуснат и да намерят облекчение от грижите по своята работа.
Хосе Раул Капабланка
Навикът за опасност прибавя смелост към храбрия, но го прави по-малко отчаян.
Херман Мелвил
Не рядко е наш обичай да се стремим да прикрием собственото си празно невежество по определени теми с увереното твърдение, че нищо никога не е било или може да бъде наистина известно... и нашето отношение към този въпрос за живота след смъртта е един от най-лошите примери за този навик. Ако популярната теология не беше изгубила напълно от поглед основната доктрина за прераждането, нейните възгледи по този въпрос за смъртта естествено биха били напълно различни. Човек, който осъзнава, че е умирал много пъти преди, гледа на операцията по-философски от този, който вярва, че това е абсолютно ново преживяване, изпълнено с всякакви неясни и ужасни възможности.
Чарлз Ледбитър
Промяната може да не е бърза и не винаги е лесна. Но с времето и усилията почти всеки навик може да бъде променен.
Чарлс Дюиг
Гледането назад е лош навик.
Чарлз Портис
В зависимост от това какви са, нашите навици или ще ни направят, или ще ни пречупят. Ставаме това, което правим многократно.
Шон Кови
Страхът от промени е присъщ на човека. Той предпочита позната опасност пред каква да е промяна в своите навици.
Бернар Вербер
Когато не получим никакви лакомства, ние се чувстваме изчерпани, недоволни и ядосани и се чувстваме оправдани в себе си. Започваме да жадуваме за комфорт - и да грабваме този комфорт навсякъде, където можем, дори това да означава нарушаване на добрите навици.
Гретхен Рубин
От известно време ми е навик да използвам изображения, когато подготвям реч: вместо да я записвам, аз я илюстрирам.
Дарио Фо
Предположението: и бъдещето е подобно на миналото, не се основава на никакви аргументи, а произтича единствено от навик, който ни принуждава да очакваме в бъдеще последователността от обекти, на които сме свикнали.
Дейвид Хюм
Пишете всеки ден, само за да запазите навика си и не забравяйте, че каквото и да сте написали, не е нито толкова добро, нито толкова лошо, колкото си мислите. Просто продължете и си кажете, че ще го поправите по-късно.
Джейн Смайли
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
17
Следваща