Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Навик" - страница 2
Този, който се бори с нас, укрепва нашите нерви, изгражда нашите навици и способности. Нашият враг - наш съюзник.
Едмънд Бърк
Колкото повече са навиците, толкова по-малко е свободата.
Имануел Кант
Ние сме роби на навиците си. Измени навиците си, и ще промениш твоя живот.
Робърт Кийосаки
Защо жената усърдно десет години се опитва да промени навиците на мъжа си, а след това се оплаква, че не е това човекът, за когото се е влюбила?
Барбра Стрейзънд
Филмите са един от лошите навици, които поквариха нашия век. Те са се промъкнали в американския ум повече дезинформация за една вечер, отколкото Тъмните векове биха могли да съберат за десетилетие.
Бен Хеч
Бракът е добър като институция, но лош като навик.
Бъстър Кийтън
Човек е все още млад, докато може да се учи, да придобива нови навици и да понася възражения.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Несправедливо е така ожесточено да обвиняваме човека, че е склонен към сбиване; той все пак е усвоил този навик от природата.
Кристофър Морли
Изберете най-доброто, а навикът ще го направи приятно и лесно.
Питагор
Щастието е миг, навика е вечност.
Андре Мороа
Стар навик е теолозите да бият живите с костите на мъртвите.
Робърт Ингерсол
Да си го кажем направо? Ако нямате време за четене, то нямате време (и навици) за писане. Всичко е просто.
Стивън Кинг
Не позволявайте греховете ви да се превърнат в лоши навици.
Тереза Авилска
Уви, в нашия несъвършен свят е много по-лесно да за избавиш от добрите навици, от колкото от лошите.
Уилям Съмърсет Моъм
Мисля, че можеш да изпаднеш в лоши навици с комедията... Това е като опънато въже. За да останеш верен на героя, верен на иронията и да позволиш на иронията да се случи.
Бен Кингсли
Силен е този, който успя да победи лошите си навици.
Бенджамин Франклин
Познаване на обратната страна на професия или призвание - това е цената, която плащаме за придобиване на професионалните навици.
Джеймс Болдуин
Имам навика да стоя буден до късно, не защото съм на парти, а защото това е единственото време от деня, когато съм сам и не трябва да репетирам.
Джим Кери
Спортът много добре помага да се избавиш от всички вредни навици.
Жан-Пол Белмондо
Винаги казвам това, което мисля, и няма да променя навика си.
Мадона
Ако човек от най-ранни години е усвоил навика да се труди, то трудът му е приятен. Ако няма този навик, то леността прави всеки труд ненавистен.
Клод Адриан Хелвеций
Не позволявайте на навика, роден от опит, да ви принуди да вървите по този път, насочвайки безцелно око и кънтящо ухо и език; но съдете по разума за много оспорваното доказателство, което изказах.
Парменид
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща