Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Навик" - страница 15
Да се изправиш пред личните истини и да се прочистиш от зависимости или манипулативни навици изискват сила, смелост, смирение, вяра и други качества на издръжлива душа, защото ти не просто променяш себе си; вие променяте вашата вселена. Вашата душа е компас. Променете една координата в духовния си компас и ще промените цялата си посока на живот.
Каролайн Мис
Опитваме се да преквалифицираме реакциите си и да формираме умствени навици, които са по-добри, нежни и по-малко страшни от другите.
Карън Армстронг
Вашето тяло е временният храм на вашия Дух. Това, което държите около себе си в разширения храм на вашия дом, трябва да се променя, докато се променяте и растете, така че да отразява кой сте. Особено ако се занимавате с някакъв вид работа за самоусъвършенстване, трябва редовно да актуализирате средата си. Така че придобийте навика да оставяте следа от изхвърлена бъркотия след себе си и започнете да мислите за това като знак за вашия напредък!
Карън Кингстън
Навика, който съм развил, е да пиша във всеки свободен половин час, който мога да намеря.
Кас Сънстейн
- Майка ми се оплака от навика на парижани да се блъскат в туристи по тесните тротоари. - Сблъсквам ли се с тях? - попита тя озадачена. - Чувствам се като такъв тромав американец. - Не, не - поправих го аз. - Това е техният начин да кажат здравей.
Кейт Бетс
Разширявайте кръгозора си. Това ще ви помогне да подобрите вашите навици.
Кен Робинсън
Привлечени сме да оставим своя отпечатък, оставяйки запис, за да покажем, че сме тук, а дневникът е чудесно място да го направим. След като започнете да рисувате, пишете и залепвате неща всеки ден, това може бързо да стане навик - дори да предизвика пристрастяване. Вашето отношение трябва да бъде: "Мога да направя това, но не трябва да го правя прекалено плашещо".
Кери Смит
Промяната на навиците на хората е много скъпо.
Клод Хопкинс
Веднага след като отворих очи, по стар навик започнах да мисля - с какво ще се радвам днес.
Кнут Хамсун
Препоръчвам всеки ден, веднага щом станете от леглото, да си поставяте някаква проста, незначителна цел, а след това, преди лягане, да обобщавате, чудейки се колко сте успели да осъществите плана си. Превърнете го в навик.
Колин Типинг
Промяната е досадна идея. За много хора най-голямото предизвикателство при промяната на хранителните им навици не са парите, времето или образованието; това преструктурира връзката им между храната и любовта.
Крис Кар
Научени сме да обвиняваме единствено нашите гени за късмет на тегленето за нашите здравословни проблеми, а не ежедневните си навици, диетични избори и взаимодействие с околната среда, която ни заобикаля.
Крис Кар
- Той също е мъртъв. Той ме спаси от минно поле... - Хората около теб изглежда имат лошия навик да избухват.
Кристиан Крахт
Ужасяващо е да си представя: тя щеше да ми стисна ръката и оттук нататък ще се ръкуваме всеки ден - сутрин и вечер. Един небрежен жест се превръща в навик, в безкраен и безсмислен ритуал. И с времето фамилиарността придобива такава инерционна сила, че не може да се справи.
Кристоф Хайн
Лошите навици ме докараха дотук: защо да променям така изпитаната формула?
Кристофър Хитчънс
Навикът да се отказвате, когато настоящата задача е наполовина завършена и да опитвате нещо друго, е една от основните причини за провал.
Крисчън Ларсън
Човек, който е морално чист, при равни други условия, има във всеки случай по-голяма ловкост, по-голям капацитет и по-голяма издръжливост от човека, който не е. Докато последният хаби творческата си енергия в безполезни удоволствия, както и в навици, предизвикващи болести, първият превръща цялата си творческа енергия в способности и гений и резултатът е очевиден.
Крисчън Ларсън
Винаги бъдете готови да дадете добро свидетелство за Господ, но помнете, че най-доброто свидетелство, което християнинът може да има, е любовта към другите и добрите работни навици.
Лари Бъркет
Защото много бих искал да ви целуна, мис Дарлинг, и за разлика от вас, аз нямам навика да взема това, което по право принадлежи на някой друг.
Рейчъл Хоторн
Когато мъжете живеят сами и се изолират - което правят по-често от жените - ежедневните им навици могат да се превърнат в повтарящи се навици, които се вграждат дълбоко в мозъчните им вериги. Скоро, ако някой наруши тяхната рутина, той се дразни, защото веригите за социална гъвкавост на мозъка им са отслабени от неизползване.
Луан Бризендайн
Ако само имах дисциплина, но уви, това е само обсесивно-компулсивна черта и красотата на навика, които ме карат да се връщам отново и отново към работата си.
Луиз Ърдрич
В този нарастващ непредсказуем и хаотичен свят най-мъдрият избор за процъфтяване и процъфтяване е да насочите усилията си към култивиране на умения, навици и начини на съществуване, които ще работят за вас при широк спектър от пазарни обстоятелства и икономически реалности и които ще ви позволяват да се върнете назад и да се адаптирате към промени, смени, сътресения, сривове и нови възможности, когато се появят. Това се нарича култивиране на устойчивост.
Майкъл Елсберг
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
17
Следваща