Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Личност" - страница 7
Не съм религиозна личност, нито имам някакви съжаления.
Морис Сендак
Аз съм водолей - творческа личност, общителна, обичам да бъда там където има много хора и силна музика. Това е моят източник на енергия.
Парис Хилтън
Безкрайната личност е безкрайна невъзможност.
Робърт Ингерсол
Ако не виждаме провалът като предизвикателство да променим нашия подход, а по-скоро като проблем със себе си, като дефект на личността, веднага ще се почувстваме претоварени.
Антъни Робинс
Целостта означава да бъдеш цял, ненарушен, неразделен. Описва човек, който е обединил различните части на своята личност, така че вече няма раздвоение в душата... За почтения човек животът може да не е лесен, но е прост: Разберете какво е правилно и го направи. Всички други съображения са на второ място.
Харолд Кушнер
Напълно съм убеден, че най-важната част от човешкото същество не е неговото физическо тяло, а неговата нефизическа същност, която някои хора наричат душа, а други личност... Нефизическата част не може да умре и не може да се разпадне, защото не е физическа.
Харолд Кушнер
Така организмът се подготвя за спонтанно приемане на предлаганото. Доколкото по-голямата свобода включва по-скоро свиване, отколкото разширяване и развитие на инстинктивните потребности, тя работи по-скоро за, отколкото против статуквото на общата репресия - може да се говори за "институционализирана десублимация". Последното изглежда е жизненоважен фактор в създаването на авторитарната личност на нашето време.
Херберт Маркузе
Ако се облечете, това помага на вашата личност да изплува - ако изберете добре.
Вивиан Уестууд
За да се чувстваш като творческа личност, съвсем не е задължително да правиш нещо от това, което хората наричат творчество. Живота също е творчество, упражнявайки се в него всеки ден.
Виго Мортенсен
Целта на всяко възпитанието трябва да бъде създаването на активна личност с добри идеали за обществен живот, в идеалите на истината, доброто и красотата.
Владимир Бехтерев
Легалният брак ни прави половината от личност. А кой мъж иска да живее с половин жена.
Глория Стейнем
Учителите са най-важните личности в нашето общество - нищо не е толкова мощно, колкото човешкото докосване в образованието.
Джордж Лукас
Масите са глупави, само личността е прекрасна.
Жерар Депардийо
Щастието на човек - някъде между свободата и дисциплината. Едната свобода без строга дисциплина и правила без чувство за свобода не може да създадат пълноценна човешка личност.
Иван Павлов
Бъдете приятна личност, за да не предизвиквате чувство на напрежение при тези, които общуват с вас. Бъдете удобни, като стара обувка или стара шапка.
Линдън Джонсън
Животът се приспособява само когато двата противоположни принципа, управляващи човешката личност, са координирани: индивидуален и колективен.
Льо Корбюзие
Голямото качество на "Трите кралства" е, че изглежда капсулира и изобразява всеки аспект на китайската личност.
Ма Дзиен
За да попаднеш на бунището на историята, трябва поне да си историческа личност.
Аркадий Давидович
Всеки си има свой период на полуразпад на личността.
Валентин Домил
Личността не се нуждае от похвала, а от подражание.
Веселин Георгиев
Всяка индивидуалност трябва да управлява като аристократ, като независима и разчитаща само на себе си личност.
Георг Хегел
Запознавала съм се с много важни личности, запознавала съм се с няколко велики личности но познавам само три пръвокласни гения и при всеки от тях от пръв поглед нещо в мен иззвъня. В нито един от тези три случая не съм се заблудила. Така започна новият ми пълноценен живот.
Гъртруд Стайн
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
17
Следваща