Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Личност" - страница 6
Не можем да познаем личността на младото дете, като изучаваме неговите системи на интереси, тъй като вниманието му е все още твърде лабилно, реакциите му импулсивни и интересите неоформени. От юношеството нататък обаче най-сигурният ключ към личността е йерархията на интересите, включително любовта и лоялността на живота на възрастните.
Гордън Олпорт
Личността се самоутвърждава в собственото безумие по две начина: чрез пари и чрез любов.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Често като интервюиращ, особено когато говорите с добре видими хора, известни личности и е известно, че са се случвали негативни неща, те не искат да говорят за това или трябва наистина да се справите. Трябва внимателно да изградите разговора, така че те да се чувстват достатъчно отворени, за да обсъдят с вас някои от тези неща.
Дейв Ицкоф
Мисля, че моята музика ще продължава да се променя заедно с мен и аз ще се променям и раста като личност и артист.
Деми Ловато
За да бъде личност, едно същество трябва да бъде самоосъзнато, да осъзнава своята идентичност и непрекъснатото си съществуване във времето.
Дерек Парфит
По някаква причина, различни търговски обекти и личности се ангажират да накарат света да мисли, че младите момичета вече не говорят или не се интересуват от феминизма, че с това е напълно свършено. Но не е така.
Джей Кортни Съливан
Технологиите са променили завинаги света, в който живеем. Ние сме онлайн, по един или друг начин, по цял ден. Нашите телефони и компютри се превърнаха в отражение на нашата личност, нашите интереси и нашата идентичност. Те притежават много важно за нас.
Джеймс Коми
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
Истинското значение на думата параноя е - човек или личност, който има способността да свързва събития, които привидно не са свързани.
Джон Колман
Личност - единствената реалност, която познаваме и която едновременно култивираме отвътре.
Еманюел Муние
Най-добрите готвачи, дизайнери, медийни личности и фирми в страната са част от този динамичен град. Знаем, че жителите на Чикаго са свикнали с най-високите стандарти.
Иванка Тръмп
Не искам моята личност да засенчи таланта ми.
Карди Би
Винаги и неизбежно всеки подценява броя на глупавите личности в обръщение.
Карло М. Чипола
Предполагам, че човек трябва да има интегрирана личност, но никога не съм виждал смисъла.
Колм Тойбин
Не можете да създадете нова реалност със същата личност.
Амит Госвами
Очевидно е, че нито един брой хора, като се заговорничат и наричат себе си правителство, не могат да придобият каквито и да било права върху други хора или друга собственост на хора, които преди не са имали като личности.
Лизандър Спунър
В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било характерно за момчетата и младите мъже да четат за живота на т.нар. велики хора с цел да извлекат уроци как самите те да станат големи личности, независимо коя област са си избрали. Виждам в тези (мои) книги съживяване на онази традиция чрез "дестилиране" същността на тези идеи и оформянето им в лесно достъпна форма.
Алън Акселрод
Бих искал след 10 години да съм по-знаеща и по-голяма личност откокото съм сега. Мисля, и това се отнася за всички от нас, че с напредването на възрастта трябва да се дисциплинираме и да продължим да се развиваме, да се разширяваме, да учим, да поддържаме умовете си активни и отворени.
Клинт Истууд
Кариерата ми пострада значително, защото имах репутацията на доста таблоидна личност.
Сиена Милър
Тайната на любовта към човека започва в момента, в който го гледаме без желание да го притежаваме, без желание да го доминираме, без желание по какъвто и да е начин да използваме дарбите му или неговата личност - просто гледаме и се удивляваме на красотата, която отворихме.
Антоний Сурожски
Днес повечето актьори са личности. Но актьорството съвсем не е това, както са го описвали великите педагози.
Марк Ръфало
Да бъдеш естествен, да бъдеш самият себе си, да живееш с истински чувства, възприемайки светът с открита душа и да не се боиш от неодобрението отстрани - ето това е най-трудното. Личността винаги се оказва черна овца.
Мирзакарим Норбеков
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
17
Следваща