Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Личност" - страница 4
Само личност може да действа за развитието и определянето на личността, само характера може да образова характер.
Константин Ушински
Когато мислите, че сте красиви, вие сте склонни да мислите, че сте по-красиви от другите, а такава мисъл не е красива мисъл. Да разпознаваш или критикуваш грозотата и малоценността в другите означава да създаваш по-ниското и грозното в себе си и това, което създаваш в себе си, рано или късно ще бъде изразено чрез вашия ум и личност.
Крисчън Ларсън
Ние или вярваме в достойнството на личността, върховенството на закона и забраната на жестоките и необичайни наказания, или не вярваме. Няма средно положение.
Леон Панета
Съвсем сериозен съм, въпреки че казвам, че трябва да има някаква шега, исках да действам като обединяваща личност. Един обединяващ човек, за да може президентът и премиерът поне да се обединят срещу мен и да забравят разправията си.
Леонид Кучма
Да поемете отговорност за своето образование е част от това да поемете отговорност за своя собствен живот – задължително условие за изграждането на една цялостна личност.
Уорън Бенис
Законодателството е удобно средство за унищожаване на отделната личност в името на обществените интереси.
Адриан Декурсел
В моето семейство имаше доста силни личности. Баща ми беше концертиращ флейтист, соло флейта на Тосканини.
Франсис Форд Копола
Външният вид създава образа. По него ние си създаваме представа за личността.
Мая Плисецкая
Да си актьор е въпрос на абсорбация на личностите на други хора и добавяне от собствения ти опит.
Пол Нюман
Във всяка голяма личност има нещо с малък шрифт.
Михаил Жванецки
Индивидуализма винаги убива личността и индивидуалността.
Николай Бердяев
В нашият век светът се управлява от личности, а не от идеи.
Оскар Уайлд
Аз съм един от тези актьори, които никога не са се изтъквали като забележителни хора. Трябваше отрано да реша дали ще бъда актьор или личност.
Робърт Де Ниро
Винаги помни, че ти нямаш право да бъдеш личност, а ти имаш задължение.
Елинор Рузвелт
Дружбата се основава на сходства в характерите и интересите в общото съвместно дело, а не на удоволствието, което получаваш от личността на другия.
Георг Хегел
Сред евреите е имало само три оригинални личности: Христос, Спиноза и аз.
Гъртруд Стайн
Личността започва там, където свършва сравняването с другите.
Карл Лагерфелд
Израел е твърде привързан към Америка, твърде повлиян от Америка. Тя трябва да бъде свързана с Европа. Америка се основава на митологията - свободният човек, личността, отворената граница. Европа е по-наясно с историята. Вземете Великобритания и Шекспир. Вие оформяте своята идентичност чрез историята.
А. Б. Йехошуа
Егото трябва да бъде в състояние да слуша внимателно и да се отдаде, без по-нататъшен план или цел, на този вътрешен порив към растеж. Хората, живеещи в култури, по-сигурно вкоренени от нашата, имат по-малко проблеми с разбирането, че е необходимо да се откажат от утилитарната нагласа на съзнателното планиране, за да се направи път за вътрешното израстване на личността.
Мари-Луиз фон Франц
Можеш да си в лошо настроение само толкова дълго, преди да трябва да се изправиш пред факта, че това изобщо не е лошо настроение; това е просто твоята гадна личност.
Меган Макафърти
Хората с изгубени личности ще страдат много повече от тези със загубена девственост.
Мелина Маркета
Мисля, че е много важно да внушим на децата си, че това няма нищо общо с тяхното име или положението им, в което израстват; това е свързано с това кои са те като личност.
Мелинда Гейтс
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
17
Следваща