Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Личност" - страница 3
Мисля, че най-добрата американска поезия е поезията, която използва ресурсите на поезията, вместо да експлоатира дефектите или триумфите на личността на поета.
Марк Странд
Аз определям анархисткото общество като такова, при което няма законова възможност за принудителна агресия срещу личността или собствеността на никое лице.
Мъри Ротбард
Най-важният елемент на свободното общество, където правата на личността се зачитат най-много, е отхвърлянето на инициирането на насилие.
Рон Пол
И аз, ъ, чудя се как някой може да мисли, че личността му се променя с успеха му. Имал съм доста успех, но чувствам, че съм точно същия човек, както винаги.
Руб Голдбърг
Във всяко идеологическо или политическо движение два основни компонента играят важна роля: идеята и личността.
Степан Бандера
Демокрацията възтържествува, и сега да бъдеш личност е станало още по-трудно, от колкото преди.
Томас Стърнс Елиът
Няма такова понятие като съмнителна личност. Просто някои хора се нуждаят от повече разбиране от всички останали.
Том Робинс
От всички пороци, унижаващи личността на човека, себелюбието е най-гнусния и презряния.
Уилям Мейкпийс Такъри
Ние не обсъждаме анатомичните, физиологичните и психическите характеристики на човека, считан за личност; но ние се интересуваме от разнообразието на тези черти в групи мъже, намиращи се в различни географски райони и в различни социални класи.
Франц Боас
Важното е, че в по-примитивните форми на обществото индивидът е просто единица; в по-развитите форми на обществото той е независима личност.
Хърбърт Рийд
Може би си мислите, че би било естественото желание на всеки човек да се развива като независима личност, но това изглежда не е вярно.
Хърбърт Рийд
Семейството ми ме харесва като личност, а не защото съм актьор. Никога не смесвам двете. Не знам колко печеля или колко награди съм получил.
Шарук Кхан
Смятам, че силно изразената личност може да влияе на потомците от поколения насам.
Беатрикс Потър
Един от най-мощните начини за одухотворяване на дома е създаването на свещено пространство, олтар или стая, използвана само за медитация, молитва или духовно четене. ... Вашето свещено място ще се превърне в зона на високи духовни вибрации, които ще засегнат цялата къща, като по този начин ще привличат благочестиви личности. Наличието на свещено място също ще ви напомня, че домът ви принадлежи на Бог и че вие сте просто неговият пазач.
Бхакти Тиртха Свами
Всеки отделен човек е специфична личност, което няма да бъде отново. Хората се различават по самата същност на душата, а тяхното сходство е само повърхностно. Колкото повече е като себе си, толкова повече започва да разбера себе си - ясно показват, чрез самобитните си черти.
Валерий Брюсов
Зад персноналността стои живот, който използва личности като маски. Има моменти, когато животът сваля маската и задълбочава отговорите.
Дайън Форчън
Страхотното в актьорството е, че за един живот можеш да бъдеш много различни неща. Можете да изследвате различни личности и герои.
Ева Амури
Научих се да прощавам себе си и това ми даде възможност да простя на майка ми като личност.
Ейми Тан
Стил - това е декора на личността.
Ирина Хакамада
Традиционното християнско отношение към човешката личност беше, че човешката природа е по същество добра и че тя се формира и модифицира от социалния натиск и обучение.
Карол Куигли
Лица, личности, ако желаете, могат да се създават само в общности.
Карол Куигли
Състояние на индивиди, каквото сега достигнахме в Западната цивилизация, няма да създаде личности, а атомизираните индивиди, които го съставят, ще бъдат мотивирани от желания, които не отразяват непременно нуждите. Вместо да се нуждаят от други хора, те се нуждаят от хероин; вместо някакво религиозно убеждение, те трябва да бъдат с отбора победител.
Карол Куигли
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
17
Следваща