Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Личност" - страница 2
"Аз-образът" е ключът към човешката личност и човешкото поведение. Променете представата за себе си и ще промените личността и поведението.
Максуел Малц
Осъзнаването, че нашите действия, чувства и поведение са резултат от нашите собствени образи и вярвания, ни дава нивото, от което психологията винаги е имала нужда за промяна на личността.
Максуел Малц
Насилието е лична необходимост за потиснатите... Това не е стратегия, която е съзнателно разработена. Това е дълбокото, инстинктивно изражение на личността, на която е отказана индивидуалността.
Ричард Райт
Вероятно внимателният заговор отразява моята личност. По природа съм педантичен. Не мога да си представя скоростно писане на нещо, което се случва да ми изскочи в главата.
Уилям Ландей
От друга страна, воденето на мир като наука, като изкуство е в начален стадий. Но можем да проследим неговия растеж, постоянния му напредък и ще дойде време, когато ще има определени личности, определени да поемат отговорност и ръководство на това движение.
Фредрик Байер
Човек на личността може да формулира идеали, но само човек с характер може да ги постигне.
Хърбърт Рийд
Е, младостта е периодът на приетите личности и маскировки. Това е времето на искреното неискрено.
В. С. Притчет
Без вяра в себе си не можеш да бъдеш силен. Но вярата в себе си се развива в човек нескромност. Да се премахне това противоречие е една от най-трудните задачи в живота и личността.
Василий Розанов
Никога не бъдете най-ярката личност в стаята... Всички сме несъвършени.
Джеймс Д. Уотсън
Ще се боря във всяко едно положение за моите деца, така че те да могат да постигнат своите възможности като човешки същества и като личности с обществени задължения.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Конфедерацията е събиране на важни личности, които поотделно не могат да направят нищо, но заедно могат да решат, че нищо не може да се направи.
Фред Алън
Противно на всяка човешка натура е да се гледа на нея като на член от някоя класа, а не като самостоятелна личност.
Дороти Сейърс
Любовта не е просто връзка със специфичен човек; тя е отношение, ориентация на характера, която е определена от връзката на личността със света като цяло, а не по отношение на един "обект" на любовта.
Ерих Фром
Съединените щати страдат от национална мегаломания, Канада от шизофренично раздвоение на личността.
Маргарет Атууд
Ако те могат да ви обичат, без да знаят много за вашата личност, тогава някой ден те също могат да започнат да ви мразят.
Мерилин Монро
Основа на любовта е свободата: в нея е тайната на човешката личност.
Октавио Пас
Наистина се възхищавам на една жена за нейната интелигентност, нейната личност. Красотата не е достатъчна.
Роберто Кавали
Казват, че се проявяваш като личност само в общуването с други хора. Ако нямаше други хора, нямаше да ви има и вас, защото това, което правите - и това сте вие - придобива смисъл само във връзка с други хора.
Робърт Пен Уорън
Децата ми излязоха като личности сами по себе си. Те не бяха моите продукти. Те имаха свои собствени характери и бяха много силни. Дадох им много свобода, когато бяха още много малки. Единственото нещо, което получиха от мен, е моралът. Никога не биха предали никого. Те са наистина добри хора.
Вивиан Уестууд
Проектирам неща, за да помогна на хората да се надяват да изразят своята личност.
Вивиан Уестууд
В течение на живота на един човек личността се създава изключително от това, какво слуша, и това, което чете.
Георги Гурджиев
Личността е всичко в изкуството и поезията.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
17
Следваща