Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Труд" - страница 6
Като син на майка феминистка, израснах с идеята, че работата е нещо като спасение за жените, тъй като ще им даде свобода от домашния труд. Сега изглежда, че работата е форма на робство, предприета по привидна принуда, а не по избор.
Том Ходжкинсън
Физическият труд помага да се забравят моралните страдания; ето затова бедняците са щастливи хора.
Франсоа дьо Ларошфуко
На деветнадесет и половина отидох в Израилевата земя, за да обработя почвата си и живея от труда на ръцете си. Тъй като не намерих работа, потърсих препитанието си другаде.
Шмуел Йосеф Агнон
Няма труд, който човек прави, който е неприличен; ако го правят правилно.
Бил Козби
Ние получаваме пари не за труда, а за трудностите, с които го получаваме.
Виктор Шкловски
Аз съм непреклонна феминистка. Не ми е хрумвало да взема името на съпруга си, когато се оженихме. Поддръжник съм на правата на абортите, на равното заплащане за равен труд, на правата на затворничките, на всички почитани във времето феминистки каузи, а след това и на някои.
Айлет Уолдман
Последователните правителства в Обединеното кралство работят за създаването на по-гъвкав пазар на труда, което също означава несигурност на труда. Те позволиха на заплатите да спаднат и обезщетенията за безработица да се свият, създавайки по-лошо неравенство, отколкото разкрива статистиката.
Гай Стендинг
В борбата между капитала и труда капиталът по-често печели, защото истинският източник на стойност за повечето компании в исторически план е бил твърдите активи, които те са притежавали и контролирали.
Джеймс Суровецки
Вселената не компенсира индивидите въз основа на дейността на труда, а на дейността на съзнанието.
Джон Рандолф Прайс
Часовете, които потребителите на Фейсбук влагат в своите профили, списъци и актуализации, са трудът, който Фейсбук след това продава на пазарни изследователи и рекламодатели, които обслужва.
Дъглас Рушкоф
Истинските крайни потребители на Фейсбук са маркетолозите, които искат да достигнат до нас и да ни повлияят. Те са платени клиенти на Фейсбук; ние сме продуктът. А ние сме техни работници. Безбройните часове, които ние - и най-вече младите - прекарваме в профилите си, са неплатеният труд, върху който Фейсбук оправдава оценката на акциите си.
Дъглас Рушкоф
В Голямата депресия заетостта не беше ниска, защото инвестициите бяха ниски. Заетостта и инвестициите бяха ниски, защото институциите на пазара на труда и индустриалните политики се промениха по начин, който понижи нормалната заетост.
Едуард Прескът
Политиците говорят за равнопоставеност на заплатите, но баща ми го е превърнал в практика в своята компания през цялата си кариера. Той ще се бори за равно заплащане за равен труд и аз също ще се боря за това, точно до него.
Иванка Тръмп
Детското робство е престъпление срещу човечеството. Тук заложено е самото човечество. Все още остава много работа, но ще видя края на детския труд през живота си.
Кайлаш Сатяртхи
Мечтая за свят, свободен от детски труд, свят, в който всяко дете ходи на училище. Свят, в който всяко дете получава правата си.
Кайлаш Сатяртхи
Все още имаме мек подход към извършителите на престъпления като най-лошите форми на детски труд.
Кайлаш Сатяртхи
Не само трудещите се жени страдат от слабото заплащане на труда. Мъжете работници, също страдат от това.
Клара Цеткин
Валкирията не вярваше в съвпаденията, а само в съдбата. И понякога съдбата дори не си направи труда да бъде фина.
Кресли Коул
Считам животът за необичаен подарък, драгоценни камъни, получени за нас от ръцете на майката природа за това, че ние самите да ги шлифоваме и полираме до тогава докато техният блясък не ни възнагради за нашият труд.
Алфред Нобел
Ако им кажете какво искат да чуят, те не си правят труда да се опитват да видят.
Либа Брей
Изпитите не са много трудни. Хората ги намират за трудни, защото не работят - това е просто въпрос на труд. След като наистина започнете да го правите, това е като разбиване на яйца. Не е нужно да си умен. Както всичко е в живота, става дума за концентрация.
Лорънс Озбърн
Нямаме нужда от министерства на търговията, труда и образованието; имаме нужда от единен отдел за умения, който ще насърчава интегриран подход към глобалната конкурентоспособност.
Луис В. Герстнер
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
17
Следваща