Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Труд" - страница 14
Не можеш да се потопиш сляпо... да не пропуснеш гората за дърветата и да нямаш край на труда си.
Иън Кернер
Много от тях са родени глупаци, други достигат състояние на идиотство в резултат на упорит труд.
К. У. Джетър
Съществува триъгълна връзка между бедността, детския труд и неграмотността, които имат връзка между причина и следствие. Ще трябва да прекратим този порочен кръг.
Кайлаш Сатяртхи
Ние като правителства, работници, работодатели и гражданско общество трябва да обявим война на детския труд. Тази война не може да бъде спечелена без силно, всеотдайно, съгласувано и добре ресурсно движение. Еднакво необходима е истинска и активна координация между междуправителствените агенции на най-високо ниво.
Кайлаш Сатяртхи
Премахването на детския труд и достъпът до образование са като две страни на една монета. Едното не може да бъде постигнато без другото.
Кайлаш Сатяртхи
Бедността не трябва да се използва като оправдание за продължаване на детския труд и експлоатацията на деца.
Кайлаш Сатяртхи
Не ме познавате, но аз съм непълнолетен престъпник. Не се доверявам на авторитетни фигури, вероятно няма да завърша гимназия, а статистиката казва, че сегашните ми буйства и вандализъм вероятно ще доведат до по-сериозни престъпления. Аз съм опасен човек и причинявам хаос в този магазин. [...] Там. Сега безсрамно разруших симетрията на този рафт, отменяйки часове труд на нископлатените служители на магазина. Ако можеше да ме видиш, щеше да се уплашиш.
Катрин Апългейт
Представете си място, наречено Karma Kafe и това ще ми спести труда да го описвам. В него нямаше нищо, което не бихте очаквали, от саксиите на Буда до тапетите, украсени със символи, които вероятно казват: "Ако сте купили това, само защото изглеждаше красиво, нека Буда пикае в кафето ви, културно невежи глупако."
Кели Армстронг
Писателите са естествено обсебени от книгите, осезаемите артефакти от техния труд. Дори отвъд текста обичам физичността на книгите, възможностите, представени от тяхната същност и форма.
Кен Лиу
Отношенията винаги са труд на двама човека, извършващи обща работа.
Кристен Стюарт
Да станеш актьор е като да станеш баща - от просто по-просто. Това достойно да съществуваш в това качество е непосилен труд.
Кристоф Валц
Не харча много за дрехи. Купувам стари книги. Казвам си, че трябва да спестя - това е класическата северна етика на труда. Обичам хубавите празници обаче. Голям фен съм на круизите. Обичам да разопаковам веднъж и всеки ден да сменям декорите.
Алън Тичмарш
В гениалността 1% от таланта и 99% от труда.
Лариса Парфентиева
Есенните листа, които той никога не си направи труда да събере на купчина, лежат в градината с плътен дебел килим, разпространявайки горчивата, енергична миризма на гниене и смърт.
Ларш Гюстафсон
Най-добрите хора не търсят работа. Хората с отлични резултати са щастливи и са обилно възнаградени там, където са днес. Те не хрумват на хората като препоръчани, защото защо ще си правите труда да препоръчате някой, който е доволен от настоящата си работа?
Ласло Бок
Ако сега работите на 70-те или 80-те си години на бързо променящ се пазар на труда, тогава поддържането на производителност вече не е свързано с усъвършенстване на знанията – а за отделяне на време, за да направите фундаментални инвестиции в повторно учене и преквалификация.
Линда Гратън
Но има голяма шибана разлика между това, което обществото ни учи какво прави истинският мъж и какво прави добрият мъж. И добрите мъже са готови да полагат тежкия, емоционален труд върху себе си, за да бъдат силни партньори на хората, които обичаме.
Лиса Кей Адамс
Когато сърцето е пред ума, то го освобождава от много труд.
Лорънс Стърн
Мен все по-малко ме интересуват експерименти със звука и електронна музика. Аз ценя тази музика, която е физически създадена от човек. Тази, в която има елемент от физически труд или физическо страдание.
Майкъл Джира
Добродетелта ни радва затова, защото сама по себе си се постига с много голям труд.
Лукан
Човекът е най-добрия компютър, който може да се постави на космически кораб...и е единствения, който може да бъде масово произвеждан с неквалифициран труд.
Вернер фон Браун
За разлика от Председателя Мао и другите автори, чиито цитати идват от по-дълги трудове, аз изглежда ще стана първият автор в света с готови самостоятелни цитати.
Ашли Брилиант
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
17
Следваща