Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стан" - страница 17
Мечтата ми е никога да не стана нормална...
Стоянка Мутафова
Диалогът между комунистите и християните стана възможен, когато комунистите започнаха да изопачават Маркс, а християните – Господ.
Николас Гомес-Давила
Да, колкото и клиширано да прозвучи, голяма част от нещата, за които съм мечтал, са се случили. Мечтал съм да стана актьор, да имам дете и имам прекрасен син. То човек, ако няма мечти, е осакатен.
Димитър Рачков
Мога да кажа че само три пъти в живота си съм се запознавала с гении и всеки път в мен иззвънява звтбче и нито веднъж не съм се заблудила, и мога да кажа че и в трите случая това стана преди геният в тези хора да бъде общопризнат по някакъв начин.
Гъртруд Стайн
Истинско чудо е, че не останах парализиран за цял живот. Не можех да си представя да се занимавам с нещо друго. Аз не съм от типа хора, които се отдават изцяло на семейството и спокойствието. Реших да стана мениджър на пилоти. Тоест да помагам на свои сънародници да пробият в моторния спорт. Именно аз дадох начална скорост на Такума Сато. Аз съм като баща за него.
Агури Сузуки
Рационалният подход не е никак невинен, доколкото все повече се ползва за маскиране на лични интереси, оправдаване на лични проекти, спасяване на кожи чрез вторични нарочни рационализации на едни или други реалности. Рационалният подход наложи реформите, той въоръжи духа на промените, той оправда търпението, той подхрани надеждите. Но когато в крайна сметка стана пределно ясно, че реформите преразпределят общото благо в полза на една шепа малцинство и в ущърб на едно грамадно мнозинство, идеологията на така наречения рационален подход в очите на търпеливите става вятър и мъгла и те тръгват да търсят справедливост другаде и с други средства, остро патетични.
Владислав Тодоров
Винаги съм искал да стана собственик на банка. Беше ми детска мечта – да имам най-голямата банка на Балканите! Но не се осъществи. После исках да съм петролен магнат. Пак не стана. Затова, като по-скромно, се спрях на картините.
Павел Тодоров
Ако просто се появиш в Холивуд и кажеш: "Аз искам да стана артист!”, направо си свършен. Лично аз се върнах към кинофилмите през "задната” врата, направих един филм, който се казваше "Оръжие”, беше заснет на 16-милиметрова лента, цялата ми печалба беше един стол, квартирата ми беше един стар фургон. Заснехме го за 70000 долара.
Трийт Уилямс
Съсредоточено ще мисля по половин час на ден какъв човек искам да стана, за да породя ясна представа в мисълта си. Ще спечеля доверието на хората чрез вярата в тях и в себе си.
Наполеон Хил
Съблазнен от свещеническия сан, един човек рекъл: "Дяволите да ме вземат, ако не стана свещеник."
Никола дьо Шамфор
Лекарят господин Лори разправяше, че при едно неразположение госпожа Дьо Сюли го извикала и между другото му разказала за нахалството на Бордьо, който й бил рекъл: "Болестта ви се дължи на естествени причини – трябва ви мъж," като същевременно й се представил в не твърде приличен вид. Лори се опитал да оправдае колегата си и обсипал госпожа Дьо Сюли с почтителни комплименти. "Не знам какво стана след това, - добавяше той, - но тя ме извика само още веднъж, а после пак стана пациентка на Бордьо."
Никола дьо Шамфор
Обвинили М..., че е мизантроп. "Аз ли? Нищо подобно. По едно време мислех да стана мизантроп, но слава богу, навреме се спрях." - "И как точно?" - "Като заживях в усамотение."
Никола дьо Шамфор
Има Бог, но той е от другата стана на барикадата!
Виктор Шендерович
Снимах се с Клинт Истууд. Мислех, че ще е много успешен. А и като знак на почит към Клинт. Не знам какво стана. Не че си търся извинение, но точно, когато излезе филма 600,000 от най-големите фенове на Клинт воюваха в Персийския залив. И все пак - слабо извинение да такъв провал, нали?
Чарли Шийн
Най-голямото ми разочарование е, че моите възпитаници, които се подготвяха по моята методика и моите начини на подготовка стигнаха до най-високия връх и ме предадоха. Не може да "отглеждам" един човек от малък и чрез мен да получи възможността да стане три пъти Световен шампион и да ме предаде. Има още един, който го преследвах цяла година, за да дойде при мен и да го ръководя, впоследствие стана Олимпийски шампион и преди известно време заяви, че не ме уважава.
Иван Абаджиев
Предишна
1
...
14
15
16
17
(Текуща)
Следваща