Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стан" - страница 10
Отплавахме до носа от другата страна на залива, сам не посмях да доплувам толкова далеч. И мама не плуваше. Сега тя стана от шезлонга, застана до него и се превърна в паметник на всички майки, които стояха от едната или другата страна, лято след лято, през цялата история на човечеството...
Рой Якобсен
...имаше друго, по-жестоко раждане, когато от една се въплътиха две нации. Чужденец начерта магическа линия на карта и я нарече новата граница; стана река от кръв по земята. И овощните градини, полета, фабрики, предприятия, всички от грешната страна на тази линия, изчезнаха с махване на пръчката на бледия магьосник.
Рохинтън Мистри
Изправям се пред вас като писател, без да има основание да не мога да напиша: наистина се развихрям от страна на държава, култура към култура, докато не почувствам - докато не стана - нищо. Както се случва, така ми харесва.
Рут Прауър Джабвала
Когато сте ресторантски критик, вие не сте вкъщи през нощта, така че закуската стана наистина важна за нас.
Рут Райшил
Имам малък избор: да остана и да стана зла или да избягам и да стана зла. Чудесно.
Сабаа Тахир
Защо да се страхувам от духове, когато аз самият мога да стана дух?
Сали Боуман
Те не се страхуват от мен, а от това какъв ще стана.
Сали Грийн
Съединените щати, земя на имигранти от всички краища на света, бяха укрепени и обединени, защото техните новодошли исторически са избрали в крайна сметка да се откажат от родния си език заради английския език. Всички сме се възползвали от споделянето на идеи, култури и вярвания, което стана възможно благодарение на общ език. Всички сме се обогатявали.
Самюъл Хаякава
Обсебена съм от идеята да стана жена, която се чувства удобно в кожата си.
Сандра Сиснерос
Тази любов стана евтина като парцал...
Саулюс Шалтянис
Леле, колко тихо стана в къщата без котка, помисли си той. - Странно чувство. Изобщо не завиждам на тези, които нямат котки.
Свен Нордквист
Петсън сложи два вълнени чорапа на болния си крак, уви го с пуловер и го завърза с въже. Резултатът беше дебела превръзка и Петсън стана като истински пациент.
Свен Нордквист
Отново трябваше да се поставя в уязвима позиция, за да стана по-силен.
Седрик Вилани
Времето стана по-малко и стана по-трудно.
Сергей Минаев
След известно време тишината стана това, от което най-много се нуждаеха. Форма на общуване, по-ценна от тяхното изкуство, балансирана нежно и предпазливо между тях. В него имаше интимност, спиране на времето като момент точно преди целувка. И това беше нещото, в което те се влюбиха за първи път, възможността да бъдат заедно и сами едновременно.
Серена Бърдик
Не можах да стана най-младата първа ракета, така че ще стана най-възрастната.
Серина Уилямс
Когато човекът стана мярка за всички неща, това, което беше изгубено, беше човекът.
Синклер Фъргюсън
Започнах да чета сам и разбрах, че тук има някой, който може да ме научи на дълбока библейска теология, да проникне в сърцето ми с духовния си анализ и да ми помогне да стана служител на Евангелието, което исках да бъда.
Синклер Фъргюсън
Дълги години като чуждестранен кореспондент, аз не само работех заедно със защитниците на правата на човека, но се смятах за един от тях. Да защитя правата на тези, които нямат, беше причината да стана журналист на първо място. Сега виждам движението за човешки права за противопоставяне на човешките права.
Стивън Кинзър
С изтичането на британския и френския империализъм след края на Втората световна война, Америка стана основният външен играч в арабските дела.
Стивън Кинзър
Руанда излезе от разрухата на геноцида и стана по-сигурна и просперираща, отколкото някой имаше право да очаква.
Стивън Кинзър
Въпреки че доста рано знаех, че ще стана учен, не науката ме интересуваше от научна фантастика; визията за бъдещите общества, която за добро или лошо, ще бъде коренно различна от нашата.
Стивън Уайнбърг
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
17
Следваща